KONSERTRECENSION: Crucified Barbara – Debaser Slussen – Sjukt bra avslutning av 2012

Platsen är Debaser Slussen i Stockholm som tjejerna i Crucified Barbara har valt för att knyta ihop rockåret 2012. Med sig har de Sister som värmer upp publiken med en vild och ösig show. De killarna vet vad som gäller när man ställer på en scen. Tumme upp för dem men när röken lättat och C.B. ställt sig på scenen fylls lokalen snabbt. De öppnar med första spåret från senaste plattan och det är inget snack, head-banging från sekund ett. Yeah! 


(Crucified Barbara, Debaser Slussen 28/12-2012, Foto: Mats Olsson)

Utan omsvep fortsätter de med Play me hard och gillar verkligen publiken. Det låter svinbra och det är bra tryck, inget spara på krutet här inte och Mia är märkbart andfådd när hon hälsar oss välkomna och berättar att det är bra att skriva låtar när man är sur och på dåligt humör, det är dags för Shut your mouth. Tjejerna ser verkligen ut att trivas och ha roligt och vi bjuds på sköna poser, head-banging och breda leenden från scen. Sa jag att de är riktigt tighta som band? Det är dom så när Into the fire rullar igång är det som ”Howlin’ Pelle” brukar säga: -Nu är det så bra så det nästan är tråkigt. Ingen behöver ju tala om för dessa tjejer vad som ska göras och jag funderar på om de inte är värda en större scen än den de nu står på? Men samtidigt är jag glad för det känns lite lagom intimt. 

In distortion we trust blir extra ösig när tjejerna ställer sig bredvid varandra och head-bangar som satan. Nicki jobbar hårt på trummorna, ja det är show helt enkelt. Som det ska vara och som de själva säger: -Det är extra kul att avsluta rockåret 2012 hemma i Stockholm. Jag instämmer och när jag lämnar stället är jag, liksom många andra, riktigt nöjd och längtar redan lite tills nästa gång och då ska jag värma upp nackmusklerna ordentligt innan. Hell Yeah.

Skribent & Foto: Mats Olsson (mo@rockbladet.se)

Event: Crucified Barbara 
Arena: Debaser Slussen / Stockholm 
Datum: 2012-12-28
Betyg: 8/10
Bästa LåtIn distortion we trust

BANDFAKTA – CRUCIFIED BARBARA

MEDLEMMAR
Mia Coldheart – Vocals, guitar
Klara Force – Guitar, backing vocals
Ida Evileye – Bass
Nicki Wicked – Drums, backing vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar