SKIVRECENSION: Bad Religion – True North

Punken lever vidare genom Bad Religion som bevisar sig vara dess härskare, trots sina över 30 år i branschen. Med femton skivor bakom sig börjar katalogen att kännas som en ordbok, men en ordbok som ständigt fylls på med fler godbitar. 

Bad Religion startade 1979 och kan anses vara gamlingar bland många, men känns än idag lika unga i de tempo-fyllda punkspåren som de var när de började. Med sextonde alstret True North går de tillbaka till det rappa och innehållsrika-soundet som gjort dem till genrens näringskraft och starkaste biståndsdel.
Past Is Dead” sjunger Gregg Graffin i plattans andra spår med samma titel, men när man går igenom den linjära dynamiken är allt annat än det förflutna dött. Det lever vidare ton för ton och tar med en på en solid resa bakåt i tiden som lämnar ett permanent leende för alla punkälskare som ännu tror.

Energiknippet True North som endast innehåller ett spår som överskrider treminuters strecket erbjuder både hjärndöd-punk likaså med politiskt laddade budskap. Man kan tro att efter femton plattor i bagaget har man sagt sitt, men icke när det kommer till Los Angeles-baserade punksextetten. De har fortfarande ting som är osagt, och har förhoppningsvis även det efter denna framgång.

Bad Religions opolerade punk är fortfarande stabil och orubblig, ”everybody knows”.

Skribent: Erik Hellström (eh@rockbladet.se)
BAND: BAD RELIGION
ALBUM: TRUE NORTH
SKIVBOLAG: Epitaph
RELEASEDATUM: 2013-01-22 
BETYG: 9/10
BÄSTA LÅT: Vanity

BANDINFO – BAD RELIGION

BANDMEDLEMMAR

Greg Graffin – lead vocals, synthesizer, acoustic guitar
Brett Gurewitz – guitar, backing vocals
Jay Bentley – bass, backing vocals
Greg Hetson – guitar
Brian Baker – guitar, percussion, backing vocals
Brooks Wackerman – drums

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar