SKIVRECENSION: Black Veil Brides – Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones

Det amerikanska framgångsbandet Black Veil Brides gav i tisdags ut deras tredje studioalbum Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones som följer samma spår som de båda föregångarna. Med mycket ös och partyrocks-influerad glam metal, bygger Black Veil Brides deras väg framåt i karriären, men lyckas långt ifrån att göra mig exalterad.

Hade man gått på utseende hade jag aldrig lagt ett öga på detta band, med deras emo-sminkning och tupperade frisyrer har man svårt att ta dem på allvar. Men nu är rocken ingen skönhetstävling, så sak samma! Deras tredje platta följer en stabil röd tråd skivan igenom, men känns redan efter fjärde spåret uttjatad och livlös.

Black Veil Brides stora satsning på partyrock förblir en besvikelse som endast passar på lördagskväll efter ett antal burkar. Men någonstans i skivans mitt, då allt hopp känns som bortblåst med vinterkylan kommer den Avenged Sevenfold-influerade ”Shadows Die” in och skänker lite ljus på plattan. Låtens inledningen är som tagen från deras katalog och det märks att Black Veil Brides verkligen studerade Avenged Sevenfold under Buried Alive-turnén. De har knyckt den klassiska definitionen av A7X, med de demoniska skratten, stämningsfulla körerna, ylande gitarrerna och pampiga refrängerna. Men efter en fjärde upprepning av låten blir den för mycket, det finns en fin gräns mellan att göra något till ens eget och att rent utav sno ett bands sound rakt av. I det här fallet, är det andra alternativet det som ”Shadows Die” stämplas med. Black Veil Brides lyckas långt ifrån hela vägen med Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones, den faller pladask ner i soptunnan och samtidigt som man stänger locket, ler man och ser sig sedan aldrig om.

Skribent: Erik Hellström (eh@rockbladet.se)

BAND: Black Veil Brides
ALBUM: Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones
SKIVBOLAG: Lava/Universal Republic
RELEASEDATUM: 2013-01-08
BETYG: 2/10
BÄSTA LÅT: In The End

BANDFAKTA – BLACK VEIL BRIDES

MEDLEMMAR 
Andy Biersack
– lead vocals, keyboards
Jake Pitts
– lead guitar
Jeremy "Jinxx" Ferguson
– rhythm guitar, violin
Ashley Purdy
– bass, backing vocals
Christian "CC" Coma
– drums, percussion

HEMSIDA | FACEBOOK SPOTIFY

Relaterade artiklar