SKIVRECENSION: Bourbon Boys – Shotguns, Trucks & Cattle

Grabbarna i Raubtier är nu tillbaka med sitt sidoprojekt Bourbon Boys, som tar med dig in i Country och Rocka Billyns värld. Albumet är fyllt med många sköna sånger, liksom svängiga refränger som säkert får oss att dansa utan tvekan.

Annons 

 

Enligt Pär Hulkoff har detta projekt funnits i hans huvud en längre tid och nu är det äntligen dags att presentera resultatet. Shotguns, Trucks & Cattle är Bourbon Boys debutalbum som har influenser från bland annat ZZ Top, George Thorogood, Creedence, Johnny Cash, Brad Paisley, Lynyrd Skynyrd, Jerry Reed. Det är ett album som är fyllt med mycket känslor kring country- & den gamla Rock n Rollen, som hade sin höjdpunkt på 60-70-talet. Men som nu har väckts till liv igen tack vare Pär Hulkoff.

Öppningsspåret Beast Of Bourbon är en låt som har fått startnummer på plattan, det får dig att faktiskt förstå vad musiken handlar om och hur bra den är.

Balladen och även första singeln på plattan är låten Hillbilly Heart som handlar om att man ska vara sig själv och att man ska ha det bra. Låten är en riktig festlåt som jag tror och hoppas kommer spelas mycket på olika slags fester i framtiden. Även om jag tycker att man har hört allt detta förut på något sätt så tycker jag det är bra och får i alla fall mig att hänga med i musiken oavsett vilken låt det är eftersom alla låtar har ett vist speciellt gung.

Pour Some Bourbon On Me heter den tredje singeln som släpptes för ungefär en månad sen. Den är som ett litet smakprov inför fulllängnade, en låt med fart i och ren skönsång från Hulkoffs sida.

Det här är en platta jag tror många kommer att gilla, men på helt olika nivåer, Bourbon Boys efterlängtade debutalbum är:
Just give me shotguns, trucks and cattle
Horses, whiskey and rye
All the thing that keep the beat up in this hillbilly heart
You can't change that even if you try

Skribent: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)
BAND: Bourbon Boys
ALBUM: Shotguns, Trucks & Cattle
SKIVBOLAG: Despotz Records
RELEASEDATUM: 2013-01-23
BETYG: 6/10
BÄSTA LÅT: Hillbilly Heart

LÅTLISTA – Shotguns, Trucks & Cattle

1. Beast Of Bourbon
2. Rattlesnake
3. Hellfire
4. Hillbilly Heart
5. Pour Some Bourbon On Me
6. Bowhunting Song
7. Cormorant Blues
8. Country Highway
9. Rock 'n' Rollin' Man
10. Moonshine Boulevard
11. Drinking My Woman Away
12. Road 99
13. Rock'n'roll, Women & Booze

KOLLA IN VIDEON "HILLBILLY HEART"

 

BANDFAKTA – BOURBON BOYS

MEDLEMMAR
Hulkoff -Sång, Gitarr
Jonas Kjellgren – Gitarr
Kenneth Seil – Bass
Matt Buffalo – Trummor

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar