SKIVRECENSION: Crashdïet – The Savage Playground

Ledande sleaze-rock bandet Crashdïet satsar på dynamik och känsla på senaste plattan The Savage Playground. Med samma sångare för första gången på två olika skivor känns bandet tajtare och mer självsäkra, och det reflekteras i musiken med stabilitet.

Annons 

 

Öppningsspåret ”Change The World” sätter direkt ton för vad skivan har att erbjuda. Det är en sleaze-manifest man njuter av spår efter spår och en utmärkt uppföljare på tidigare succé Generation Wild från 2010.
Att bandet valde att ge sig in i studion och sätta skiva live, var något de tidigare inte haft erfarenhet utav, men något som de fixade med dignitet. De olika genrehoppen ger skivan sin glans då man ena stunden lyssnar med ett nyfiket öra, får en andra stunden att hoppa upp och ned i sängen av ren och skär lycka.
Crashdïet har sedan start haft sin stil och hela tiden hållit fast vid den, men aldrig låtit såhär polerade på sitt smutsiga och sammanhållna vis. De lyckas med pricksäkerhet hitta av historiens mest välkända sleaze-alster och få med en känsla så består, och som byggs upp ju mer man sätter sig in i skivan.
Man önskar i detta skede att man låtit håret växa vilt och buskigt och att man befann sig på Sunset Strip i 80-talets Los Angeles, men blundar man för en minut så är man där!

Mot slutet av skivan finner man den utstickande ”Excited” där man för första gången upplever ett piano i Crashdïet’s katalog, och man lägger genast ett extra öra mot högtalaren som pumpar på för fullt. Den stilla uppbyggande balladen fångar och tar åter ner en på jorden. Med härlig och stämningsfull refräng går den rakt in i hjärtat och fastnar som en vinfläck på mattan. Men en vinfläck man lämnar kvar med heder och gärna ser tillbaka på för dess minnen.

Crashdïet överraskade för tre år sedan med Generation Wild som var en salut till 80-talets finaste, men tar det hela steget längre med The Savage Playground!

Skribent: Erik Hellström (eh@rockbladet.se)

BAND: CRASHDÏET
ALBUM: THE SAVAGE PLAYGROUND

SKIVBOLAG: GAIN
RELEASEDATUM: 2013-01-23
BETYG: 9/10
BÄSTA LÅT: Damaged Kid

BANDINFO – CRASHDIET

BANDMEDLEMMAR

Simon Cruz – Sång och gitarr
Martin Sweet – Gitarr och bakgrundssång
Peter London – Bas och bakgrundssång
Eric Young – Trummor och bakgrundssång

FACEBOOK | HEMSIDA |

Relaterade artiklar