SKIVRECENSION: Dropkick Murphys – Signed and Sealed in Blood

Dropkick Murphys fortsätter med deras kliv uppåt och med nya plattan Signed and Sealed in Blood ser mönster ut att hålla i sig.

Annons 

 

De irländska influenserna slår aldrig fel, kvittar om man ligger hemma och är redo för sängen, man kastas upp och fylls av glädje. Första gången jag blev introducerad för irländskt influerat var strax innan jag drog på Hultsfred Festivalen ’07 och efter konserten med Flogging Molly var jag fast föralltid. Från och med då skulle irländsk musik alltid bli förknippad med lycka, sommar och fest. Och det var inte långt därpå som jag fann Dropkick som föll ner som en klarhet i famnen på en vilsen tonåring.

Med sju album i bagaget börjar Dropkick Murphys att kännas som genre-kungarna och med deras åttonde studioalbum som gavs ut den 8/1 fortsätter bandet att övertyga.
Signed and Sealed in Bloods första singel ”Rose Tattoo” trissade upp förväntningarna och längtan med den återhållsamma inledningen som kan få den tyngsta hårdrockaren att vicka på höfterna. Sedan bär låten av och sätter hela kroppen i gungning. Deras ”Rose Tattoo” är en allsång som fäster sig intensivt i hjärnan och är svår att låta bli att vissla på.

Dropkick har lycktas fånga mycket på skivan, och har fortsatt med det älskvärda soundet som ibland för tankarna till om dessa grabbar går på speed, eller bara livet. Och det är med ett glatt humör jag tar mig sig igenom skivan, trycker in repeat och låter den gå om och om.
Skivans åttonde spår ”Don’t Tear Us Apart” är den som får hjärtat att bulta snabbast, det är långt ifrån den mest musikaliska låten på skivan, men det är utan tvekan den som väcker flest leenden på kortast tid. Den är festival rakt igenom och så enkel, detta är en låt jag önskar att man själv hade skrivit.

Skribent: Erik Hellström (eh@rockbladet.se)

BAND: Dropkick Murphys
ALBUM: Signed and Sealed in Blood
SKIVBOLAG: Born & Bred Records
RELEASEDATUM: 2013-01-08
BETYG: 8/10 
BÄSTA LÅT: Don't Tear Us Apart

BANDFAKTA – DROPKICK MURPHYS

MEDLEMMAR
Ken Casey – bass guitar, lead vocals
Matt Kelly 
– drums, bodhran, vocals
Al Barr 
– lead vocals
James Lynch 
– guitar, vocals
Tim Brennan 
– guitar, mandolin
Josh "Scruffy" Wallace – 
bagpipes
Jeff DaRosa 
– acoustic guitar, banjo, mandolin

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY

VIDEO – Dropkick Murphys – Rose Tattoo

 

Relaterade artiklar