DAGBOK: SIR REG – Skivinspelning 2012/2013 – Del7

Ännu en gång så har det gått ganska lång tid sedan min senaste uppdatering, men precis som vanligt så beror det på att jag har slitit som ett djur för att få klart plattan. Det har editerats, mixas, varit många möten, melodifestivaler och icke att förglömma: Sverige vs Argentina på Friends…


(SIR REG, Foto: Katharine Tierney)

En albumproduktion består utav flera olika delar, bl.a mix och mastring. Mix har jag och Göran gjort tillsammans med André Alvinzi. Däremot så valde vi att lägga ut mastringen på en studio som är specialiserade på just detta. Efter långa förhandlingar med skivbolaget (och oss själva) så lyckades vi få igenom min önskan om att Tony Lindgren på Fascination Street Studios i Örebro skulle mastra plattan. Kolla gärna in deras discography så förstår ni varför!!

Varför är det intressant då? Jo, för att i detta nu så sitter jag hemma i soffan och lyssnar på den färdiga platta som kom på mailen för en timme sedan!! Jag är så sjukt nöjd!! Vi var redan väldigt nöjda med den efter mix, men det extra som Tony tillfört plattan lyfter verkligen hela ljudbilden och har fått den att "glänsa"!

NI KOMMER ATT PARTA SOM ALDRIG FÖRR TILL DEN HÄR PLATTAN! 😉

Den första singel som släpps heter 'til The Dead Come Alive! Den släpps digitalt och på radio den 28/2! Det kommer också att komma en musikvideo till låten, men den släpps i samband med albumreleasen.

Annars så är det väldigt mycket på gång just nu. Närmast är att vi spelar på Ögir i Köping den 2/3, som en liten uppvärmning inför Tysklandsturnén i April. Vi har skivrelease på Hemma Hos Kaj i Sthlm samma dag som skivan släpps, dvs den 5/4!!!  Håll koll på våran Facebook-sida för info om biljetter.

Till sommaren så är det väldigt oklart med hur många spelningar vi kommer att göra. Det är som så att flera bandmedlemmar ska få tillökning i sina respektive familjer (bl.a får jag barn nr 2), så vi har fått tacka nej till festivalturnén som vi brukar åka på, vi har dessutom fått tacka nej till flera festivaler i Sverige. Så om du vill se oss live i sommar så får du se till att ta dom chanser som bjuds!!

Anyway.. 'til next time… Cheers!!!

Skribent: Erik Dahlqvist / SIR REG

BANDFAKTA – SIR REG

MEDLEMMAR
Brendan Sheehy – vocals & guitar
Karin Ullvin – fiddle
Juba – bass
Chris Inoue – electric guitar
Mats Lindström – bouzouki
Erik Dahlqvist – drums

HEMSIDA | FACEBOOK |


(SIR REG, Foto: Johan Eriksson)

Relaterade artiklar