INTERVJU: CLOSE QUARTERS – Svensk Rock’n Roll från Vadstena

Killarna i bandet CLOSE QUARTERS skriver inte låtar som handlar om att förändra världen. De har jävligt kul när de drar på spelningar och det hoppas de smittar av sig på publiken. Man ska vilja svepa några kalla och bara ha jävligt kul, glömma allt jobb och alla vardagsbekymmer man kan dras med. Nyligen annonserade CLOSE QUARTERS att de hittat en ny sångare. Fredrik Josefsson, en trubadur från Karlskoga och jag tog tillfället i akt att höra med honom hur framtiden ser ut för honom och bandet.

LINDA: Vilka är Close Quarters?
FREDRIK: Close Quarters är helskön Rock N' Roll. Fungerar lika bra på förfesten som på efterfesten. Ett sjuhelsikes party helt enkelt! Vi är ett gäng hungriga killar som satsar stenhårt! Vi följer inga trender utan spelar sådan musik som vi älskar!

LINDA: Vilken typ av musik spelar ni?
FREDRIK: Vi brukar säga att vi inte skriver låtar om att förändra världen. Vi har jävligt kul när vi lirar och det hoppas vi smittar av sig på publiken. Man ska vilja svepa några öl och bara ha jävligt skoj & glömma kneg och vardagsbekymmer för en stund..

LINDA: Hur länge har bandet funnits?
FREDRIK: Close Quarters startades oktober 2006 och har sedan dess gjort över 100 spelningar. Debutplattan WE BELIEVE IN ROCK'N ROLL (GAIN/Sony Music) släpptes i Juli 2011 och gick rakt in på albumlistans 11e plats. Skivan var producerad av Tomas Skogsberg (Backyard Babies, The Hellacopters, m,fl. ). Kort efter releasen signade även Sound Pollution CQ som gav ut skivan i resten av världen.

LINDA: Hur kommer det sig att du sökte till just Close Quarters?
FREDRIK: Jag sökte faktiskt aldrig till CQ. Efter att Kalmera lades ner så gled jag mest omkring med min akustiska gitarr och trubadurade runt omkring i Sverige.
Men efter ett tag så saknade jag hela energin som blir när man går upp på scenen som ett stort jävla big bang. La upp annonser över internet och kikade diverse hemsidor.
Efter någon månad och ett par intressanta mail så skrev CQ tillslut. Det första man såg var " Vadstena band" och redan då så började man rygga tillbaka för det skulle ta en sådan enorm tid med pendlandet. Men redan efter första lyssningen på Honey Honestly så blev jag totalt fast. Det var ju detta jag letade efter!


(Fredrik Josefsson)

LINDA: Vilka planer har bandet för 2013?
FREDRIK: 2013 kommer bli ett toppen år! Så vi kommer ägna våren åt att finslipa och spela in våra nya killertunes! Sen drar vi ut på vägarna och lirar så högt vi får!

LINDA: Vad är drömmen? Hur långt skulle ni vilja gå?
FREDRIK: Det är ju såklart att kunna leva på något man brinner för. Min personliga åsikt är att så länge man har roligt och älskar det man gör så spelar det heller inte sådan stor roll om man får sitt ansikte på stadsbussarna eller inte. Men sen så vill jag såklart att Lamborghini sponsrar mig med ett körkort och en bil, så den är klurig!

LINDA: Som avslutning… Är det något ni vill hälsa till Rockbladets läsare?
FREDRIK: Spana in vår Facebook och håll er uppdaterade om vad som händer med bandet.


 

BANDFAKTA – CLOSE QUARTERS

BANDMEDLEMMAR
Fredrik – Sång
KK – Gitarr
Martin – Bas
Davy – Trummor

| HEMSIDA | FACEBOOK |

 

Relaterade artiklar