INTERVJU: Crashdïet’s Martin Sweet – “Då börjar det roliga”

Crashdïet har genomgått smärta och tragedi, men aldrig tappat passionen för musiken, scenen och livet ute på turné. De lever idag enbart på det dem älskar och planerar att göra det ett bra tag framöver. Möt bandets gitarrist Martin Sweet för en inblick i Crashdïet.

Föregående skiva gav dem nya höjder och med sitt senaste alster The Savage Playground tycks bandets väg uppåt fortsätta i raketfart. Martin Sweet anser själv att deras tid ute på vägarna de senaste tre åren gjort dem allt tajtare och självsäkra rent musikaliskt. Detta reflekterar sig i musiken och är en bidragande faktor till att bandet valde att spela in senaste skivan live i studion. 
– Det var nytt för oss, att försöka sätta låtarna i dess helhet på en tagning. Det är ju så jävla lätt att fuska med dagens teknologi, så det är lätt att man blir lite lat, säger Martin
Bandet passade också på att utvidga erfarenheter inne i studion då de för första gången tog in ett pianostycke i ett av verken. Enligt Martin var det hela en slump efter producenten visat upp sina talanger på en flygeln som befann sig i lokalen, de sparade stycket och tog med det i låten ”Excited”. 

Influenserna till The Savage Playground hämtades ifrån tiden ute på turné, med alla olika människor de mött, städer de fått se och upplevelser de varit med om. Det fick dem att bredda vyerna och låta kreativiteten flöda fritt. Men Crashdïet håller hårt i 80-talet än idag. 
– Vi skriver mest låtar utan att tänka på vad det är för genre, och sen brukar det vara så att vår favoritstil är 80-tals metal, så vi paketerar våra låtar lite snyggt i det soundet. 
Och det är 80-talet de lever, efter att få smakprov på legendariska Whiskey a Go Go i Los Angeles längtar bandet till att få beta av Sunset Strip-lokalerna en efter en, precis som de gamla rävarna gjorde under glam/sleaze-tiden. 

Crashdïet kämpar hårt för att leva ut sina drömmar, de repar, skriver låtar och sköter till stor del det mesta på egen hand. Detta lämnar lite utrymme för att göra annat vid sidan om, vilket leder till att tiden ute på turné ser bandet som deras semester ifrån vardagen. 
– Vi jobbar så jävla hårt när vi förbereder oss, så när man väl sätter sig på den där bussen, då börjar det roliga. Det blir festligt, mycket dryck och trevligt sällskap. Problemet är att man sällan kommer ihåg det allra roligaste, säger Martin samtidigt som han skrattar. 

Men livet för bandet har inte alltid varit festligt, de har gått igenom svåra tider och fått kämpa hårt för att uppnå den status de har idag. Martin beskriver att det inte funnits några frågetecken på att fortsätta i samma riktning, men att frågan i början var ifall de skulle fortsätta under samma namn. Efter många om och men valde bandet att fortsätta och har sedan dess haft en ganska så rak väg uppåt, med undantaget från ytterligare ett sångbyte. 
Att Crashdïet brinner för det dom gör är det ingen tvekan om!
– Det här är det vi kan, det här är det vi älskar!

BANDINFO – CRASHDIET

BANDMEDLEMMAR
Simon Cruz – Sång och gitarr
Martin Sweet – Gitarr och bakgrundssång
Peter London – Bas och bakgrundssång
Eric Young – Trummor och bakgrundssång

HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar