INTERVJU: Neverstore’s Jacob Widén om pausen och den nya skivan

Framgångssagan var kortvarig för Neverstore och efter två uppföljare valde bandet att ta en paus för att finna sig själva och hitta tillbaka till inspirationen. Lite mer än två år har passerat sedan pausen 2010 och Neverstore är nu tillbaka med fjärde och självbetitlade skivan. Sångaren Jacob Widén berättar om tiden som varit och den nya starten. 

Foto: Johan Carlén
Foto: Johan Carlén

Det var med en smäll som bandet slog igenom, de fick direkt genomslag både nationellt och internationellt och spelade med några av deras största influenser. Bandet var dels på en Japanturné tillsammans med Sum 41 och följde Örebro-bandet Millencolin på hemmaplan. 
– När det drog igång så gick det fort för oss och jag tror inte vi riktigt begrep det själva. Utan vi var mitt uppe i det och det är väl alltid så när man är mitt uppe i något, så tar man inte riktigt tid att njuta av det och fundera på vad som faktiskt händer. Och det är kanske bra att man gör så, säger Jacob.
Tiden efter det stora genombrottet var lärorikt enligt Jacob och gav dem nya erfarenheter och möjligheter. Bland annat arbetade bandet med Sum 41’s sångare Deryk Whibley på låten ”Summer” från 2010 års Age of Hysteria-skiva. Något som var nytt för Deryk, som tidigare endast arbetat med Sum 41’s egna material och tidigare fru Avril Lavigne’s. 
– Han var väldigt petig med uttalet, vi fick till och med byta ut ett ord. Jag försökte uttala ”history” men kunde tydligen inte det, så det fick bli ”memories” istället. 

På senaste skivan Neverstore arbetade bandet med Tobias Lindell som tidigare jobbat med band som Hardcore SuperstarCrashdïet och Europe vilket gjorde att bandet fick testa på nya metoder i studion och utforska ett tyngre sound. Till exempel så är grunderna inspelade live i studion vilket var helt nytt för Neverstore som nu fick anstränga sig hårdare i replokalen för att kunna sätta allt på en tagning. 
– Vi hade pratat om att spela in grunderna live, men för Tobias var det en självklarhet att vi skulle göra det. Sen så gjorde vi givetvis pålägg. 
Neverstore har redan fått bra respons på nya albumet och deras ”Do you miss me” tros vara en utav sommarens kärleksmelodier. Det var dock en av de sista låtarna att få komma med på skivan eftersom bandet hade det svårt med välja vilken stil de ville köra. Men i slutändan återgick de till den hel-akustiska versionen. 

Neverstore ser nya skivan som en nystart på karriären efter pausen och hoppas kunna återvända till det stora genombrottet och allt som följde med. De känner att de verkligen landat i nuet och längtar nu ut till scenerna och publiken eftersom det var länge sedan bandet var ute på vägarna. 
– Vi ser verkligen fram emot att få komma ut och gigga igen, få möta våran publik och äta skräpmat på vägen, säger Jacob och skrattar. 
– Nu är det dags för en ny peak! 

 

Skribent: Erik Hellström (eh@rockbladet.se)

BANDINFO – NEVERSTORE

BANDMEDLEMMAR
Jacob Widén – sång och gitarr
Oscar Kempe  sång och bas
Erik Lantz – trummor

HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar