KONSERT: Corroded med gäster @ Debaser Medis 24/1-2013

Corroded

Svenska Corroded är ute på en större Sverige turné just som nu, och i skrivande stund så förbereder sig bandet för en spelning i Visby på Gotland som bäst!

Corroded

Corroded som släppte sitt tredje studioalbum State of Disgrace i oktober 2012 (läs Rockbladets Jonas Lööw recension här) är nu ute på turné med plattan.

Att de och publiken har tagit emot nya plattan till sina hjärtan råder det absolut inget tvivel om när grabbarna ställer sig på scenen och blåser av låt efter låt. Emellanåt känns det som att taket lyfter, och väggarna bågnar utåt i takt med den fasta och klassiska Corrodedsoundet och publikens vrål och samsjungande.

Till spelningen på Debaser Medis i Stockholm har Corroded dessutom bjudit in Mass Murder Agenda samt Ichy Daze.

Mass Murder Agenda visar verkligen att de trivs på scenen, med publiken i extas framför dem. Bandet spelar på som att det inte finns någon annan den här kvällen att se eller närvara till. De är otroligt samstämmiga och har fått till en tät och tajt show, där videos spelas i samråd med musiken, soundet låter riktigt bra och stämningen är på topp. Det är flera tillfällen som jag personligen missat just Mass Murder Agenda tidigare, och det visar de nu ikväll att det var ett stort misstag, som inte kommer upprepas. Nästa gång de står på scenen och jag har möjlighet, så kommer jag vara på plats igen.

Itchy Daze då, ja, att de inte är riktigt lika samspelta märks ganska tydligt omgående, inte för att det är illa, men det märks tydligt att Itchy Daze inte har varit ute på vägarna så väldans mycket den senaste tiden. Soundet finns det en del att önska över, men igen, det är i min mening mest beroende på orutin och samspel med ljudtekniker och bandet. För det Itchy Daxe vi är vana att höra på radio och skiva låter betydligt mycket tyngre och tajtare än de gör den här kvällen. 

Tillbaka till Corroded, ja, de här grabbarna visar verkligen vart skåpet ska stå, det är en tung rökridå som öppnar upp spelningen, och det tillsammans med Corrodeds tunga riff och trummor, så känns det verkligen att nu är det Hårdrock och fest inne på Debaser. Det blandas med nya såväl som gamla låtar, vilket gör just Corroded till det de är, dvs Hårdrockare, som tycker om det de gör, spela sin musik till sin publik.

Vi som var på plats välkomnar Corroded till Stockholm när som helst igen, ni trivs, VI trivs. Det här är kvällar som gör vardagen enkel att driva vidare. Och i sin helhet var det här en riktigt bra kväll, som jag är glad att jag tog mig tiden att gå på. Att få uppleva en äkta Corrodedkväll, vilket inte är första och framför allt inte heller den sista. Vi ses igen!

Se bildserie från konserten här:

Skribent: Micke Andersson (ma@rockbladet.se)
Foto: Micke Andersson (ma@rockbladet.se)
Event: Corroded med gäster
Arena: Debaser Medis / Stockholm
Datum: 24/1-2013
Betyg: Allt som allt hela kvällen 8.5/10
Mass Murder Agenda 8/10
. Itchy Daze 6.5/10
Corroded 9/10

Relaterade artiklar