KONSERTRECENSION: Crashdiet – Sticky Fingers – 15/2

Rockbladets Fredrik Olofsson beger sig till västkusten för att se om Göteborg är Sveriges Hårdrockshuvudstad och för att kolla in CrashDiets turnépremiär.


(Crashdiet, Foto: Fredrik Olofsson / ROCKBLADET)

Turnéstart kan göras på flera sätt:
– Lugnt och självsäkert.
– Peppat och revanschsuget.
– Argt och aggressivt.
– Eller som här, trevande och lite osäkert…

Att Crashdiet är riktiga rockstjärnor råder inga tvivel om, att Sticky Fingers i Göteborg är ett riktigt bra rockställe finns heller inga tvivel om och att publiken är tänd är också ett faktum men det håller tyvärr inte ända fram ikväll. Tyvärr får vi både halvdåligt ljud och tekniska problem med instrument som verkar göra bandet lite skakigt och ofokuserat.
Attityden finns där men inte skärpan eller självförtroendet.

Trots allt försöker bandet bjuda på en show, de är proffs på vad de gör. Simon Cruz jobbar för att hålla publiken igång, rockposerna sitter där de ska och hade det varit bättre ljud så skulle mycket av kvällen varit räddad av hans sång.

Som recensent är det dock många faktorer att väga in i en spelning och det är inte alltid viktigast vad jag tycker eller observerar och faktum är att publiken har en rolig och svettig kväll, de får sjunga med i hitsen, hoppa runt och se sina idoler.

Grabbarna har en lång turné framför sig och jag är säker på att premiärspelningens nerver kommer att släppa så bered er på att CrashDiet kommer att rocka sockorna av er!
 

SE HELA BILDSERIEN

no images were found

 

Skribent/Foto: Fredrik Olofsson (fo@rockbladet.se)
Event: Crashdiet
Arena: Sticky Fingers / Göteborg
Datum: 2013-02-15

BANDFAKTA – CRASHDIET

MEDLEMMAR
Simon Cruz – Lead Vox, Guitar
Martin Sweet – Guitar
Peter London – Bass
Eric Young – Drums

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar