KONSERTRECENSION: Dinosaur Jr – Debaser Slussen – 23/2

Det är inte ofta Stockholm äras med ett besök av Dinosaur Jr, och det märks när de denna kväll kliver upp på Debasers scen vid Slussen i Stockholm, att de är välkomna hit oftare. Sist de var i stan var 2008 när de uppträdde på festivalen Where the action is.

Annons 

 


(Dinosaur Jr, Foto: Tomas Hellman / Rockbladet)

Gigget är sedan länge utsålt, så det är trångt ikväll. Dinosaur Jr. hade kanske sin storhetstid runt mitten av nittiotalet och är mest kända för sitt manglande sound och sina långa gitarrsolon. Publiken har dock inte glömt sina favoritlåtar från förr, kvällens största jubel kommer nämligen när bandet drar igång "Feel the pain" och "Start choppin'". Fler borde ta bandet till sitt hjärta. De har hållt hårt i sitt sound, vilket gör att du sannolikt gillar de senaste albumen ifall du gillade dem när det begav sig. Senaste skivan, "I bet on sky" släpptes i höstas och därifrån spelades b.l.a. singeln "Watch the corners".

Dinosaur Jr. är ett band som levererar musik, ren och naken men samtidigt skitig indierock som den ska låta. Mellansnacken hålls så korta som möjligt, om de ens hinner bli till. Är det något vi saknar? Inte jag i alla fall. Visst förekommer det en del trams också, som när bandets basist Lou Barlow försöker göra sig lustig över att han inte förstår svenska. Detta glöms dock direkt när de återgår till det de gör bäst. För mig är det en nära på religiös upplevelse att få vara med och uppleva J. Mascis på gitarr live. Hatten av Dinosaur Jr, full pott!
 

 

SE HELA BILDSERIEN

 

Skribent/Foto: Tomas Hellman (tomas.hellman@rockbladet.se)
Event: Dinosaur Jr (SLUTSÅLT)
Förband: Tennis Bafra
Arena: Debaser Slussen / Stockholm
Datum: 2013-02-23
Betyg: 10/10
Längd: 80 minuter, inkl två extranummer
Bästa Låt enligt publiken: Start choppin'
Bästa låten enligt mig: J's självsäkra gitarronani.
 

BANDFAKTA – DINOSAUR JR

MEDLEMMAR
J. Mascis – Sång och gitarr
Lou Barlow – Sång och bas
Emmett Patrick Murphy "Murph" – Trummor

| HEMSIDA | FACEBOOK |

SETLIST:
The Lung
Come with me
The Wagon
Waiting
Watch the corners
Crumble
Rude
Out there
Feel the pain
Raisans
Training ground
Start choppin'
Freak scene
Gargoyle
—–
Just like heaven
Sludge

Relaterade artiklar