KONSERTRECENSION: Stiftelsen – Culturen 14/2

Efter att konserten har fått bytt lokal pågrund av högt biljettryck fick man plats med dubbelt så mycket folk, det hindrade inte Stiftelsen från att sälja ut även denna lokal. Jag gick till Stiftelsens konsert helt utan förväntningar hur de skulle vara live, verkligen inga alls, hade jag rätt om att inte ha det?

Annons 

 


(Stiftelsen, Foto: Torbjörn Skogsberg / Rockbladet)

Konserten hölls på Culturen, en rätt lång lokal som visserligen rymmer mycket folk, men för kvällen tydligen alldeles för lång så att ljudet inte räckte till publiken som stod längst bak, resultatet blev många klagomål efter konserten.

Låtar som ”Vildhjärta” och ”Vart Jag Än Går”, som de vann en grammis för Årets Låt, var väl de låtar som lät bäst och publiken var med på noterna då till skillnad från alla andra låtar där de såg lite lama ut och applåderade lite då och då, lite synd tycker jag.

Sångaren Robert Petersson som även frontar gruppen Takida måste ha haft problem med rösten denna kväll? Han tappade både bort texterna och så höll inte rösten helt till 100% heller, låten ”Viljan” där han har ett parti med en starkt skrik existerade inte denna kväll utan måste blivit kvarglömd i bussen eller nått. Stiftelsen må vara bra på skiva men är inte alls lika bra live, det kändes hela tiden som det fattades någonting, de var absolut inte energin för den fanns där, utan det där lilla extra fanns bara inte där.

Jag kommer att se Stiftelsen i framtiden och då hoppas jag att det där som fattades finns på plats.

 

SE HELA BILDSERIEN

 

Skribent: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)
Foto: Torbjörn Skogsberg (ts@rockbladet.se)
Event: Stiftelsen, Ljungaverk
Arena: Culturen / Västerås
Datum: 2013-02-14
Betyg: 5/10
Bästa Låt: Vart Jag Än Går

SETLIST
Du är ju allting
När herr Ångström hade fest
Nu får du gå hem
Idag
Härifrån
Vart Jag Än Går
En gång i maj
Viljan
Vildhjärta
Rotlös
Ur balans

BANDFAKTA – STIFTELSEN

MEDLEMMAR
Micke Eriksson – Gitarr
Robban Pettersson – Sång & Gitarr
Arne Johansson – Bas
Martin Källström – Trummor

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar