NY MUSIK: SEVENTRIBE – REBORN

Västeråsbaserade Hardcore/Metalbandet Seventribe är på gång med ny EP, som kommer innehålla 5 vassa spår, plattan "Reborn" kommer ut den 22 Mars 2013. 


(foto: Seventribe)

Nya plattan REBORN, som kommer släppas den 22/3-2013, är inspelad i Seventribes egna studio, och kommer släppas ut via  tyska skivbolaget Redfield Records/ Digital som har givit ut skivor med bl.a. Eskimo Callboy, The Blackout Argument, We Came As Romans. EPn är ett 5-spårigt alster vid namn ”Reborn” och är ytterligare ett bevis på att Seventribe är ett fruktansvärt kompetent band som dessutom imponerar stort i livesammanhang.

”Reborn” mixades av Aaron Smith (Jeff Loomis, 7 Horns 7 Eyes, Into the Flood) och mastrades av Thomas “Plec” Johansson (Scar Symmetry, Watain, Mors Principium Est).


(Foto: Mike Thaison)

Seventribe är en 8-personer stark armé från Västerås som levererar en kompromisslös blandning av metal och hardcore. Bandet har hittat en stark symbios mellan melodier och tunga breakdowns som är minst sagt medryckande. Kollektivet kännetecknas av starka låtar och en explosiv liveshow som lämnar få oberörda, gång på gång…

Efter att själva ha släppt ett album (Aggro Necesse Est 2007) och en EP (2009), spelat flitigt runt om i Sverige och byggt upp ett bra rykte och fanbase – släppte bandet sin mest uppmärksammade EP ”Dream Me” via Sweden Rock Magazine och Supernova Records 2011. Släppet av ”Dream Me” följdes upp av en vår och sommarturné där Seventribe uppträdde på bl.a. på Sweden Rock Festival, Getaway Rock Festival samt Sonisphere Festival och visade för publik och media att sin stenhårda metal med tunga melodier och breakdowns är starkare än någonsin.

 

2012 var det samma gamla totala kaos och hårda arbete som rådde i Seventribe – campet, bandet spelade flitigt runt om i landet och med bl.a. Raised Fist och Dead By April, samt på festivaler såsom Metallsvenskan och Metal Town. Bandet vinner fans varje gång de spelar inför publik och under 2012 har bandets följe växt enormt. På bl.a. Facebook har bandet gått från ca 3000 följare i början på 2012, till dagens ca 20 300!

Det ska bli mycket intressant att se och höra resultatet för den nya kommande EP:n Reborn , som vi självklart kommer skriva en recension här på Rockbladet, så snart vi har fått en kopia på skivan. Namnvalet Reborn får vi också återkomma om, men det finns väl en och annan misstanke kring namnvalet.

| HEMSIDA | FACEBOOK | YOUTUBE |

Relaterade artiklar