SKIVRECENSION: Hardcore Superstar – C’mon Take On Me

Göteborg’s stoltheter är tillbaka efter 2010’s ”Split Your Lip” som blev en succe världen över.Gör dig redo för en riktig käftsmäll till platta. För detta är Hårdrock på högnivå när Hardcore Superstar visar vad skåpet ska stå.

Jag visste att Hardcore Superstar alltid levererar bra album och att varje album också blir bättre och bättre och lika så bandet i övrigt men att det kunde bli så bra hade jag inte förväntat mig alls!!!

Efter att introlåten ”Cutting The Slack” tonar ut som för övrigt fick mig att tagga till lite extra så startar titelspåret ”C’mon Take On Me” som är en låt som möter gitarrens glada slinga med solon som inte liknar något annat. Jocke Berg’s röst är som gjort för denna låt och hela detta fantastiska album.

Första singeln från plattan ”One More Minute” som ger dig den där speciella känslan som Hardcore Superstar alltid har och har på alla låtar på detta album, låter detta bra? Låten får dig att hänga med i musiken med tanke på den sköna gitarren som hela tiden ligger i bakgrunden av den sköna sången som Jocke är expert på att leverera både i studio och på scen.

Andra singeln som släpps idag tillsammans med en video är låten ”Above The Law” och om du inte redan har märkt att dom har utvecklat sin musik så lär du märka de nu, dom har verkligen fått fram det amerikanska soundet till en grad som jag inte finner på min skala.

Håll i hatten för nu kommer bästa låten, ”Are You Gonna Cry Now” som liknar inget annat dom har gjort. Melodierna i denna låt är orgasm för örona, fortfarande dominerar Jocke’s röst som smälter in tillsammans en grymt bra körsång som höjer refrängen till en max nivå.

Låtar som, ”Stranger Of Mine” som är en lugn ballad med akustiskt gitarr som ligger fint i bakgrunden tillsammans med den rätt sköna rösten som gnäller ut orden som en Örebroare fast då på engelska.

Won't Take The Blame Pt. 1 & Pt. 2" är två låtar som går ihop med varande, båda i tempo med varandra med andra ord, Hardcore Superstar.

Dead Man's Shoes, Because Of You, Too Much Business är dom tre sista låtarna med ett snabbt tempo och rask takt innan det tillslut är dags för Grand Final och sista låten ”Long Time No See”, låten som innehåller lugna partier med Magiska Höjning, ett perfekt avslut på en 46 min långt Partyröj som du ej kommer glömma. En sak är klar och det är att Hardcore Superstar bara blir bättre och bättre.
Varje album och varje text utvecklas samt musikerna själva så klart.

Jag ringde upp sångaren Jocke och frågade om han ville kommentera plattan:

Detta är våran bästa platta!
Vi är extremt nöjda med ljudet på albumet, skivan är också mixad i Bryan Adams studio ”Warehouse” i Vancover. Metallica’s svarta platta blev mixad där och album med Mötley Crue lika så. Vi har nu även lyssnat på Grunge och haft det inblandat i låtarna på nya plattan och det kommer att höras. Bästa låten är ”Are You Gonne Cry Now” som är en hård låt som blir perfekt med min skitiga röst.
Glöm inte att köpa vår nya skiva sås ses vi på Lisebergshallen 16/3, Tyrol 22/3 och KB 2/3.
Ha det bäst! /Jocke

Skribent: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)
BAND: Hardcore Superstar
ALBUM: C´mon Take On Me
SKIVBOLAG: Gain/Sony
RELEASEDATUM: 2013-02-27
BETYG: 10/10
BÄSTA LÅT: Are You Gonna Cry Now

LÅTLISTA – C´mon Take On Me 
1. Cutting The Slack
2. C'mon Take On Me
3. One More Minute
4. Above The Law
5. Are You Gonna Cry Now
6. Stranger Of Mine
7. Won't Take The Blame Pt. 1
8. Won't Take The Blame Pt. 2
9. Dead Man's Shoes
10. Because Of You
11. Too Much Business
12. Long Time No See

BANDFAKTA – HARDCORE SUPERSTAR

MEDLEMMAR
Jocke Berg – sång
Martin Sandvik – bas
Magnus "Adde" Andreasson – trummor
Vic Zino – gitarr

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar