AMARANTHE TURNÉDAGBOK #1

Amaranthe on Tour, del #1 i turnedagboken, avslöjar bandet allt och lite till. Vad har de än så länge gjort under dagarna 1 – 3 under sin Europaturné! Finland stod först på schemat, och har så fått en del av sin dos, än återstår några spelningar i landet till öster om oss. Och i Finland finns det fantastiska parkeringsmöjligheter!

Finland Tour…. 1st Leg of the Amaranthe The Nexus World Tour 2013

Tidigt satan på torsdagen 7 mars lämnade vi vårt älskade Göteborg för turnéstarten i Finland och Helsinki. En del nödvändiga stopp på vägen för att plocka upp diverse prylar som behövs för att nå världsherravälde på vägen, och slutligen kom vi fram till Stockholm och färjeterminalen där det vankades ombordstigning på färjan som vi inte behöver nämna vid namn… 

Grabbsen och fröken på G…hej då göööör länge 😀 Tillsammans med ett skapligt antal trasiga DNA stegar och förkärlek till banjolir 😀 begav vi oss således mot Finland.

Lätt proviantering i Tax Free shoppen,lite käk på pråmens mer delikata inrättningar följt av PreTour Beer i hytten. Stämmningen på topp helt enkelt.

Väl framme i Helsingfors så va de raka spåret mot hotellet Sokos som passade oss som handen i handsken,men naturligtvis verkar ja va den enda som inte fick badkar på rummet 🙁 om detta kommer det återkomnas….

Hur som, lite vila på rummet och sen var det raka spåret till Virgin Oil Club för riggning och soundcheck och insikten av att supportbanden käkade upp vår mat… Men sånt löser sig alltid, ingen idé att gnälla över såna grejer när man lika gärna kan beställa från menyn och få de bättre 🙂 

Långdragen soundcheck som sig bör på första gigget men jävlar vad bra det blev….  Spelningen gick helt galet bra och Finnarna vet ta mig fasen hur man supportar ett band 😀

Dag #2… Vi styr kosan mot Seinäjoki! 

Relativt tidig start efter en lång dag/afton och vi placerar oss i bussen för att bege oss till Seinäjoki och man inser snart att den här bussen ska man till bringa de närmasta 10 dagarna!! Oj, vad vi inte kommer sakna varandra vid resans slut 😉 

Trots diverse ålderskrämpor hos undertecknad (läs;TRÄNINGSVÄRK!!) så gick resan riktigt bra, gött väder med strålande sol och en duktigt gäng minusgrader. Men det är så det ska vara i norra Finland så här års och vädret passar helt enkelt 😉

Seinäjoki…vad ska man säga, helt perfekt ställe med världens smidigaste load-in, vi körde helt enkelt in hela jäkla bussen rakt in framför scenen… Stavas SMIDIGT! Å sen var det att ta på sig tålamodshatten och bara vänta….och vänta….ständigt detta väntande! I guess it comes with the territory 😉 

Men återigen så visade Finland vart skåpet ska stå på även denna slutsålda kväll 🙂

Kvällen fick en magisk avslutning tack vare underbara människor som såg till att jag fick en överraskning som fick mig att fullkomligt tappa hakan, men jösses vad underbar den överraskning var…men den håller jag för mig själv 😉 

Dag #3… Oulu…My second home away from home! 

Av lite diverse goa orsaker så tog jag mig på egen hand till Oulu precis som planerat… Ville inte slösa en minut helt enkelt…. 

45 Special…Hmmm…litet ställe med jäkla skön personal och ett mottagande som värmer… Tyvärr saknas det foton pga min totala avsaknad av disciplin denna afton. Lätt frånvarande då jag hade tankarna på HEEEEELT andra goa grejer… Så kan de vara ibland vettu 😉

Som sagt…LIIIIITET ställe… men en störtskön publik som trots att det är söndag visar att även söndagar innehåller Sisu för dessa galna metall fans 🙂

Och i sann Rock n roll anda avslutas kvällen med lite sliriga framträdande på Open Mic scenen på 45 Specials källare… HAhahahaha….. En jävla tur att det inte finns kort på detta ELLER filmklipp 😉 

Well hell…. Aftonen lider mot sitt slut och den kväll till ära så gör jag inte sällskap med mina kära band polare till hotellet utan styr mitt svettiga lekamen till annan ort…. Imorgon…måndag… DAY OFF!!!! 😀 

to be continued…..

Latest posts by Amaranthe (see all)

Relaterade artiklar