KONSERTRECENSION: Hardcore Superstar – Culturen – 23/3

Hardcore Superstar är ute på̊ turné́ med nya plattan Cʼmon Take On Me som släpptes i slutet av Februari. Spelningen på Culturen i Västerås var första gången jag såg dem live och enligt förhandstipsen skulle jag inte bli besviken, eller?

Annons 

 


(Hardcore Superstar, Tyrol, 22/3, Foto: Fredrik Olofsson / Rockbladet)

Dagen innan intog göteborgarna Tyrol i Stockholm och levererade säkert en sjukt bra show och jag funderade om man skulle vara rädd för att de hade gjort av med allt för mycket energi i huvudstaden, men min oro stillades ned på en gång.

Medan att introlåten ”Cutting The Slack” tonar ut kände jag direkt att jag fick svar på̊ frågan jag ställde innan om energin fanns där, och svaret var: Energin fanns absolut där.
När C’mon take on me spelades så pulserade mycket energi ut över scenkanten ned i publiken , snacka om att det blev en grymt bra stämning.

Under tredje låten ”Because Of You” inträffade en liten incident med trummisen Adde som plötsligt slutade spela på̊ grund av att hans trumstol brakade sönder. Han skadade sig inte utan han nöjde sig med att kasta ut den i publiken och fortsatte som inget hade hänt.

Gamla klassiker som, ”Dreamin' in a Casket”, ”She's Offbeat” och ”Sophisticated Ladies” hade det klassiska Hardcore Superstar-tempot och den dominerande skitiga rösten som Jocke levererar praktfullt.

Won't Take The Blame Pt1” och ”Won't Take The Blame Pt2” är två̊ låtar från nya skivan som inte faller mig i smaken och jag hade därför inga riktiga förväntningar på̊ just de. Men efter att ha fått höra de live fick jag omvärdera mitt tycke. Vics magiska gitarriff tillsammans med Jockes röst skapar en obeskrivligt bra Guns ʼN Roses-känsla. Men GunsʼN Roses kan slänga sig i väggen i jämförelse med detta, nu är det Hardcore Superstars tid och vilket jag tycker det varit sedan den självbetitlade plattan släppets 2005.

Att få höra ”Someone Special” omgjord i balladversion hade jag inte väntat mig, jag hade förhoppningar om att få höra originalet, men jag grät inte för det. Denna version av låten var mycket bra och framför allt mycket oväntad.
Under låten ”Last Call For Alcohol” så tar de upp två̊ brudar på̊ scen som ska få vara med och sjunga det där kraftfulla meningen LAST CALL FOR ALCOHOL som förövrigt hela Culturens avlånga lokal hänger med på̊ mycket bra och kvällens höjdpunkt enligt mig.


(Hardcore Superstar, Culturen, Västerås, 23/3, Foto: Jim Bergqvist / Rockbladet)

Innan kvällens extranummer så drar de iväg den perfekta söndagslåten, ja ni vet vilken jag pratar om. ”We Donʼt Celebrate Sundays” får bli kvällens sista låt innan de obligatoriska extranumren spelades.

Kvällens första extranummer blev senaste singeln ”Above The Law” som är grym på̊ skiva men som inte kändes lika bra live. Det kändes inte som Jocke kunde nå̊ upp till de tonerna som låten vanligtvis har, därmed resulterade det i att rösten inte höll, synd tycker jag men så kan det vara.
Kvällens energikick avslutades med balladen ”Run to Your Mama” och den radio terroriserade ”Moonshine” och den lite Mötley Crue-inspirerade klassikern ”My Good Reputation” från självbetitlade albumet 2005.
Jag tyckte att kvällen var helt fantastiskt och jag bara längtar till nästa gång som får bli på̊ Metallsvenskan 24 Maj och då hoppas jag också̊ även att få höra lite mer nytt material från senaste mästerverket.

Läs även min recension av albumet Cʼmon Take On Me

 

SE HELA BILDSERIEN FRÅN BÅDE TYROL och CULTUREN

 

 

Skribent: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)
Foto: Jim Bergqvist / Culturen, Fredrik Olofsson (Tyrol, fo@rockbladet.se)
Event: Hardcore Superstar / Cʼmon Take On Me Tour
Arena: Culturen / Västerås
Datum: 2013-3-23
Betyg: 9/10
Bästa Låt: Last Call For Alcohol

SETLIST
C'mon Take On Me Guestlist
Because of You
Wild Boys
Dreamin' in a Casket
She's Offbeat
Sophisticated Ladies
Won't Take The Blame Pt.1
Won't Take The Blame Pt. 2
Barn av vår tid (Nationalteatern cover)
Someone Special
One More Minute
Last Call for Alcohol
We Don't Celebrate Sundays
Liberation
Above The Law
Run to Your Mama
Moonshine
My Good Reputation

BANDFAKTA – HARDCORE SUPERSTAR

MEDLEMMAR
Jocke Berg – Sång
Vic Zino – Gitarr
Martin Sandvik – Bas
Magnus "Adde" Andreasson – Trummor

DISKOGRAFI
1997 – It's Only Rock 'N' Roll
1999 – Bad Sneakers And A Piña Colada
2001 – Thank You (For Letting Us Be Ourselves) 2003 – No Regrets
2005 – Hardcore Superstar
2007 – Dreamin' in a Casket
2009 – Beg For It
2010 – Split Your Lip
2013 – C'mon Take On Me

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar