NY MUSIK: OMNIUM GATHERUM – BEYOND

Finländska OMNIUM GATHERUM har släppt sitt tredje album ”Beyond”, ett album skapad med stor fingertoppskänsla där ingenting lämnats åt slumpen. I samband med releasen släppte de även en ny video till singeln The Unknowning.

Finlands OMNIUM GATHERUM har sedan starten brutit ny mark med sin atmosfäriska death metal. I slutet på februari var det dags för det tredje albumet, ”Beyond”, att släppas och i vanlig ordning har OMNIUM GATHERUM utvecklats ännu mer och förfinat sitt sound ytterligare. Bandet vågar ta risker och utmana genregränser då låtskrivandet görs med största möjliga fingertoppskänsla av väldigt kompetenta musiker.

Beyond” är en atmosfärisk death metal-resa med starka melodier och mer progressiva influenser än tidigare, utan att tappa aggressiviteten och djupet från tidigare alster. OMNIUM GATHERUM pryder omslaget på Inferno Magazine, Metal Hammer hade en exklusiv premiär av deras nya video ”The Unknowing” och nya plattan får bra respons från både press, media och fans runt om i världen.

OMNIUM GATHERUM är ett beprövat band som har turnérat med bl.a. Dark Tranquillity, Nile, Swallow the Sun, Entombed, Grave, Caliban och Insomnium. Deras senaste album ”New World Shadows” befäste sig som #5 på den Finländska albumlistan. Nu är det dags igen!

 

Plattan är en klassisk Melodisk Deathmetal, med väldigt många melodiska slingor, och tung sång. Helt klart en vinnare för varje person som har sina rötter till det melodiska och vråltunga sången i Deathstil.

Hela plattan andas mystik och fornnordisk anda, även om jag personligen inte har Deathmetal högst upp på min spellista, så gillar jag verkligen det jag hör, det är sköna svängningar mellan flera olika tempon. Flera spår från plattan kommer garanterat komma med på min personliga spellista!

Plattan växer med antalet gånger jag lyssnar på den, med dess mäktiga toner och snabba gitarriff som placeras helt rätt. Jag hade personligen kanske föredragit en blandning på sången, med variation på clean och Death. Det kommer visserligen in korta avsnitt med clean, men det är mer ett körande än traditionell cleansång. Trots allt, så är det en spännande ny variation som Omnium Gatherum ger genom skivan Beyond!

Artist: OMNIUM GATHERUM
Album: Beyond
Release: 25 Februari
Skivbolag: Lifeforce Records
Betyg: 7/10

| FACEBOOK | HEMSIDA | LYSSNA PÅ PLATTAN |

Relaterade artiklar