NY MUSIK: SEVENTRIBE – Reborn (recension)

Bandet med fans som har rosa hockeyhjälmar på sig under konserter och har gjort orden "Organiserad kaos" till ett vedertaget begrepp, kommer nu med ny EP, Västeråsbandet Seventribe släpper sin platta "Reborn", och vi på Rockbladet.se har fått förhandslyssna på den innan den kommit ut på marknaden!

Annons 

 

Seventribe från Västerås levererar återigen en organiserad kaotisk underhållning på hög nivå. Precis som sina tidigare plattor är den här fylld med enorm energi, och har du haft Seventribe på dina spellistor sedan tidigare kommer du absolut inte bli besviken, då de fortsätter med sitt distinkta Metal-Core sound.

Reborn by Seventribe

ReBorn då, ja, absolut, det känns som att skivan beskriver just det faktum att bandet har återfötts, då tidigare bandmedlemmar "Juan"  & "Johnny" valde att lämna bandet under sensommaren/hösten 2012, som nu har ersatts med "Moe" & "Davey", som i allra högsta grad gör ett riktigt bra jobb. Att det finns skillnader i sång/scream råder det inget tvivel om, men "nya" Seventribe ger än en gång mersmak genom sin starka EP.

EP:n som har 5 fräscha spår, börjar med ett introspår på nästan 2 minuter, som bygger upp hela stämningen i ett industrialistiskt taktfast tonläge. För att sen snabbt växla över till klassiskt Seventribetempo med låten "Be Reborn". Precis som tidigare låtar som "Dream Me" har låten "Be Reborn" snabba och hårda växlingar mellan screamsång in till skönklingande cleansång, dock är "Be Reborn" helt klart en mer tydlig i sin hårdhet som Seventribe står för. "Takedown Syndrome" kommer in som låt tre, och fortsätter i starkt tempo, där trummorna ger en klar ton av ilska och gitarrerna ger en doft av vild "Wall of Death", som jag är helt övertygad om att det kommer ske på Seventribes livespelningar i just den här låten.

Fjärde låten "The Aftermath" , som har sina distinkta och korta riff, men med en elak och hård screaming rakt igenom hela låten, vilket ger den här skivan en tillbakablick över klassisk Seventribe, blir det inte en stor cirkel med moshpit på livespelningar med Seventribe under låten, kommer jag vara en av de otroligt förvånade.

Femte och sista låten "Make Me Dead", han bandet faktiskt spela in med Juan & Johnny tidigare, men har nu gjort en nyinspelning med "Moe" & "Davey", här har bandet gjort ett stort jobb med att visa att "Moe" & "Davey" är äkta Seventribemedlemmar numera.

Skivan har sina fantastiska toppar, och några egentliga lågnivåmärken kan jag alls inte hitta. Helt klart bäst är enligt mig "Be Reborn", och den kommer absolut med på min egna spellista som snurrar ofta i telefonen, bilen och hemma. Skivan är 18 minuter skön underhållning helt enkelt, och det kommer bli grymt intressant att se de här låtarna live, med en publik som lever upp till musiken. Har du aldrig sett dem live, missa då inte nästa möjliga tillfälle, där chansen att få uppleva "Wall of Death" är mycket stor dessutom.

Betyg: 8/10

FAKTA SKIVAN:
Namn: Reborn
Skivbolag: Redfield Records
Mixning: Aaron Smith
Mastering: Thomas "Plec" Johansson

Låtlista:
1. Lex Styx
2. Be Reborn
3. Takedown Syndrom
4. The Aftermath
5. Make Me Dead

Bästa låt: Be Reborn

Bandfakta Seventribe:
DrumsMike JR
VocalsMoe Fury
VocalsDavey Minor
Guitar — Handsome
Guitar/Vocals — D-Man
Percussion — Mike Thaison
Bass — Andy Hollow
Guitar — Kid Bondage

| HEMSIDA | FACEBOOK | YOUTUBE | SOUNDCLOUD |

Relaterade artiklar