SKIVRECENSION: Bohemian Lifestyle – Riverlake (EP)

Det är inte en dag för sent. De bohemiska rockarna från Älvsjö (därav namnet Riverlake) söder om Stockholm har äntligen släppt sin första EP efter en tid längre tid fram och tillbaka med diverse singlar och gigs.

Annons 

 

Bandet har inte gjort ett väsen från sig på länge och jag börjar förstå vad all tid i tystnad handlade om: utvecklande av storslaget mer moget, tightare sound. EP:n (inspelad i en garderob två minuter från mitt barndomshem) inleds rivigt, skitigt och punkigt med "Horror Show" där Pontus sång låter argare och mer närvarande än någonsin. Vem vet vad han egentligen är arg över, jag hakar gladeligen på detta argsinta tåg. Det andra spåret "Destination" går mot lite poppigare melodier, en slags trallig stadiumrock-känsla. Bohemian Lifestyle känns uppfriskande nog mer medvetna om sin musik numera. Soundet har gått från Harry B James (dekadent rockbar för osignade artister) till en attityd som hungrar för större spridningskanal och större scener. EP:n näst sista låt "Spitfire" har en storslagen refräng. Teman som tas upp är de vanliga universella inom rock: ensamhet, gå vidare, kärlek, trygghet, vilja, tvekan, sårbarhet, styrka, et cetera. Bandet sticker inte under stolen att de hellre är tuffa än blödiga. Genuiniteten har växt sedan jag sist hörde detta band och deras halvtöntiga intetsägande Guns n' Roses/Mötley Crue/Backyard Babies sound som allt för mycket kändes som ett coverband med identitetskris.

Varför inte runda av EP:n med att faktiskt vara lite blödig, även de hårdaste storheterna inom rock har ballader och bär "My heart on my sleeve". "Tales" är inte på något sätt märkvärdig som ballad, varken musikaliskt eller textmässigt, men detta gör den inte alls dålig. Pontus säger "I'll never let you go", så som många frontmän innan honom sagt. 

Detta är ändå till bandets fördel, att ställa sig okonstlat inför sin publik. Ibland får man vara lite klyschig, inget fel med det. Välkomna tillbaka, kära bohemer. Scenen är er.

SKRIBENT: Philip Almén (pa@rockbladet.se)

BAND: BOHEMIAN LIFESTYLE
EP: RIVERLAKE
RELEASEDATUM: 2013-03-23
BETYG: 7/10
BÄSTA LÅT: Spitfire

BANDFAKTA – BOHEMIAN LIFESTYLE

MEDLEMMAR
Pontus Wiberg – Vocals/Guitar
Richard Lindström – Drums
Daniel Bromert Gustafsson – Vocals/Keyboard
Filip Conic – Guitar

| SOUNDCLOUD | FACEBOOK | RIVERLAKE (EP) ITUNES | SPOTIFY |

 

Relaterade artiklar