FESTIVAL: Getaway Rock Festival fyller på med tre svenska akter!

Idag presenterar vi ytterligare tre hårda svenska band till Getaway Rock Festival. Förra årets svenska metal-genombrott Smash Into Pieces, kritikerrosad mörk rock med Year Of The Goat samt kraftfull livefrenesi från västkusten i form av Långfinger kommer att ljuda ut över gasklockeområdet i Gävle i augusti.

SMASH INTO PIECES
Kometkarriären tog fart ordentligt när Örebro-baserade Smash Into Pieces släppte debutsingeln Colder i höstas som under två veckor toppade iTunes-listan över mest sålda rock-singlar i Sverige. De tidiga framgångarna ledde hela vägen till att de kunde vandra hem med priset för Årets svenska genombrott på Bandit Rock Awards i december. Den 10 april släpptes debutalbumet Unbreakable som direkt gick på en 7:e plats på den svenska albumlistan och 2:a på rocklistan över mest sålda album. Nu åker bandet ut på en omfattande Skandinavienturné, även kallad Unbreakable Tour, med ett av stoppen på Getaway Rock Festival!

YEAR OF THE GOAT
2006 fick Thomas Sabbathi en vision som fick honom att lägga grunderna för Year Of The Goat, musik som helgar den vackraste ängeln, Lucifer, som blev utkastad ur himlen av en hämndlysten gud. De vackra harmonierna som strömmar ur bandets tre gitarrer, det hypnotiska soundet från mellotronen och Sabbathis gyllene stämma skapar tillsammans med de rebelliska melodierna en briljant helhet. 2011 kom den kritikerrosade debut-EPn Lucem Ferre, och året därpå spelade de in debutalbumet Angels’ Necropolis, som även det fick ros av internationell och nationell press. I sommar kommer Year Of The Goat för en tung spelning i Lucifers tecken.


(Year Of The Goat, Foto: Jason Mellström)

LÅNGFINGER
Med kraftfulla gitarrer, tungt rumlande trummor, dynamisk sång och ett sjuhelvetes sväng som kan spåras tillbaka till 1970-talets rockmusik, är det lätt att dra paralleller till grupper som Mountain, Grand Funk Railroad, The Who och Captain Beyond. I juni 2010 uppenbarade sig debutalbumet Skygrounds som öppnade nya dörrar för Långfinger. Studiotiden resulterade till slut i Ep:n Stare Me Blind som anlände i november och den färska fullängdaren Slow Rivers som släpptes i februari i år. Långfinger kombinerar skaparglädje med en osviklig känsla för ett gediget rockhantverk. I sommar delar de med sig av sin musikaliska träffsäkerhet på Getaway Rock Festival.


(Långfinger, Foto: Andreas Andersson / DMG)

Läs mer på: www.getawayrock.se/artister
Getaway Rock Festival 2013 hålls vid Gasklockorna i Gävle den 8 – 10 augusti. Sedan tidigare klara artister är; System of a Down, In Flames, Deep Purple, Lamb Of God, Hatebreed, Within Temptation, Testament, Killswitch Engage, Trivium, Gamma Ray, Hypocrisy, Entombed, Exodus, Electric Wizard, As I Lay Dying, Iced Earth, Katatonia, Cult of Luna, Nashville Pussy, Amaranthe, Eluveitie, Dragonforce, Whitechapel, Witchcraft, Adept, Alcest, Aborted, The Kristet Utseende, Naglfar, 4Arms, Sylosis, Uncle Acid & The Deadbeat, Blood Command mfl. Fler akter tillkommer.

Biljetter säljs genom Eventim; www.eventim.se/getawayrock

Relaterade artiklar