KONSERTNYHET: Hårdrockssensationen Volbeat till Stockholm och Göteborg i höst

Danska Volbeat har på kort tid växt till att bli ett av världens mest eftertraktade hårdrocksband. De headlinar så gott som alla festivaler de spelar på, ligger etta på topplistor i Kanada, Tyskland, Danmark och Norge med senaste albumet ”Outlaw Gentlemen & Shady Ladies” och har över en miljon följare på Faceboook. Det sensationella hårdrocksbandet, som blandar in tidlös rockabilly i sitt sound, är sedan tidigare klara för Bråvalla i Norrköping i sommar och nu är det dessutom klart att det blir två arenakonserter i Sverige i höst. Den första äger rum 25 november på Scandinavium i Göteborg, den andra dagen därpå på Tele2 Arena i Stockholm. Biljetterna släpps fredag 3 maj. 

Annons 

 

I hemlandet Danmark har det regnat priser över Volbeat sedan 2004 och det dröjde inte länge innan de uppmärksammades och slog igenom internationellt. Idag räknas Volbeat som ett av världens största hårdrocksband med 750 000 sålda exemplar av förra skivan ”Beyond Hell/Above Heaven” (2010), över en miljon(!) följare på Facebook och ständigt utsålda arenaspelningar.

Senaste albumet ”Outlaw Gentlemen & Shady Ladies” toppar försäljningslistor i bland annat Kanada, Tyskland, Danmark och Norge och kallas "det hittills vassaste, tyngsta och härligaste” av många kritiker världen över.

I sommar ger sig Volbeat ut på en stor Europaturné och är bland andra världsartister en headliner på Bråvalla Festival i Norrköping. I höst är det dags för ett av Nordens största band att göra ytterligare två spelningar i Sverige.

Turnéplan Volbeat hösten 2013
25 nov – Göteborg, Scandinavium
26 nov – Stockholm, Tele2 Arena

Biljetter släpps fredagen den 3 maj och säljs via blixten.se och ticnet.se, 077-170 70 70.

FAKTA – VOLBEAT
Volbeat har sedan första albumet “The Strength / The Sound / The Songs” (2005) gjort sig ett stort namn världen över genom att blanda melodiös hårdrock med tidlös rockabilly. I hemlandet Danmark har det regnat priser och utmärkelser över dem och de har kommit att bli en av världens mest eftertraktade liveakter. Idag har bandet en gedigen fanbase och en Facebook-sida med över en miljon följare. Deras fjärde album “Beyond Hell/Above Heaven” har sålts i 750 000 exemplar och senaste skivan “Outlaw Gentlemen & Shady Ladies” toppar för närvarande listorna i bland annat Kanada, Tyskland, Danmark och Norge.

MEDLEMMAR
Michael Poulsen – Guitar/Vocals
Jon Larsen – Drums
Anders Kjølholm – Bass
Rob Caggiano – Guitar

DISKOGRAFI
The Strength / The Sound / The Songs (2005)
Rock the Rebel / Metal the Devil (2007)
Guitar Gangsters & Cadillac Blood (2008)
Beyond Hell/Above Heaven (2010)
Outlaw Gentlemen & Shady Ladies (2013)

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar