KONSERTNYHET: Tomahawk till Sverige i höst

Den extremt kreative Mike Patton – sångaren från Faith No More – kommer till Sverige med sitt experimentella band Tomahawk. Den 2 september spelar gruppen på Debaser Medis i Stockholm. Biljetterna släpps till försäljning den 29 april.

Annons 

 

De experimentella alternativrockarna i Tomahawk är äntligen tillbaka. Efter sex års tystnad släppte bandet i vintras till slut den kritikerrosade skivan Oddfellows. En skiva som präglas av Pattons karakteristiska och flexibla röst blandat med spännande låtstrukturer och melodier.

Bakom Tomahawk finns det en stor portion av erfarenhet. Jesus Lizard, Melvins och Helmet är bara några av de många band Tomahawk har kopplingar till. Förutom Mike Patton består Tomahawk av Duane Denison (The Jesus Lizard, Unsemble, etc) och John Stanier (Helmet, Battles, etc). På denna turné tillkommer dessutom Trevor Dunn ( Mr. Bungle, Fantômas, etc).

Erfarenhetsmässigt är det få andra band som kommer upp i Tomahawks klass och live är gruppen lika tight som medlemmarna är rutinerade. Tomahawks konserter kännetecknas av sällan skådad intensitet och total närvaro där varje låt framförs som ett eget konstverk. Som support på konsertkvällen kommer vi dessutom få se det spännande rockbandet Bosnian Rainbows, som härstammar från El Paso i Texas och består av forna medlemmar från The Mars Volta.

Vill man ha en upplevelse utöver det vanliga bör man ställa in alla eventuella planer den 2 september (kanske också dagen efter), för då kommer Mike Patton och hans Tomahawk till Stockholm och Debaser Medis

BILJETT
Biljetter säljs via Livenation.se, Debaser.se & Ticnet.se / 077-170 70 70, samt Ticnet-ombud.

BANDFAKTA – TOMAHAWK

MEDLEMMAR
Duane Denison – guitar
Trevor Dunn – bass
Mike Patton – vocals/etc
John Stanier – drums

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar