KONSERTRECENSION: Crucified Barbara – Bad Blood Night på Moriskan – Malmö – 9/3

ANNONS - BAD BLOOD NIGHT - Event

Fredrik från Rockbladet tänkte sig en lugn kväll med ”tjejrock” men blev till sin förvåning sprängd i bitar av 4 st Valkyrior som går under namnet Crucified Barbara.


(Crucified Barbara, Bad Blood Night, Moriskan, Foto: Fredrik Olofsson / Rockbladet)

Premiärkväll på Bad Blood Night, och vilka bättre att premiärspela på Malmö senaste hårdrocksklubb än Crucified Barbara?!

Jag har på något sätt lyckats undvika bandet som enligt Wikipedia bildades i Stockholm redan 1998, naturligtvis har jag knallat förbi dem på någon festival men det var alltid på vägen till andra, mer intressanta band och jag lyckades missa deras bidrag till spektaklet som vi kallar Melodifestivalen.

Hursomhelst så befinner jag mig på Moriskan och förväntar mig lite hårdrock, göra mitt jobb och dra till festen som väntar på mig.
Crucified Barbara kliver upp på scenen och börjar med ”The Crucifier”, riffet dundrar fram i bästa Motörhead-stil och jag inser genast att kvällen kommer att bli mycket bättre än vad jag väntade mig.  Mia Coldhearts röst är väldigt personlig och hon lyckas låta mycket kvinnlig och hård som taggtråd på samma gång.

”Play Me Hard” följer men saknar både lite av energin som öppningslåten hade och har heller inte lika stark refräng. Nästa låt är ”Rock Me Like The Devil” och nu är de tillbaka på banan, tungt, tight och en refräng som sätter sig direkt! Resten av kvällen följer i ett raskt tempo och de spelar bl.a ”If I Hide”, ”Shut Your Mouth”, ”Into The Fire” och Klara Force, som kvällen till ära har en ny Gibson, kliver fram till mikrofonen och sjunger Motörheads ”Killed By Death”.

När konserten är slut till tonerna av ”Sex Action” så tittar jag runt mig och jag ser bara leenden, det har varit en höjdarkväll och jag är imponerad. Jag har gjort ett misstag som inte lyssnat på Crucified Barbara innan MEN jag kommer definitivt inte att missa dem igen!

KOLLA IN BILDER I FOTOGALLERIET NEDAN

 

FAKTA – BAD BLOOD NIGHT

Malmös nya Rockklubb

| FACEBOOK |

BANDFAKTA – CRUCIFIED BARBARA

MEDLEMMAR
Mia Coldheart – Vocals, guitar
Klara Force – Guitar, backing vocals
Ida Evileye – Bass
Nicki Wicked – Drums, backing vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar