NY ROCKMUSIK: Alice in Chains – Stone (Singel)

Många tvekade huruvida "Alice In Chains" skulle överleva när frontmannen Layne Staley tragiskt lämnade jordelivet. Bandet gick genom helvetes eldar och kom tillbaka med besked, nu med ny sångare "William Duvall" (med identisk röst som tidigare Layne) och ett sound som både var tillbakablickande och nyskapande på samma gång. Bandet gick in i en ny era, tog sig i kragen och fortsatte målmedvetet som inget hänt.

Annons 

 

Snart släpps deras nya album The Devil Put Dinosaurs Here och en låt vid namn "Hollow" läckte ut på internet för att sedan officiellt hamna på Spotify och andra musiktjänster. Till kritikers och fans stora glädje Alice In Chains flirtar med sitt gamla sound från Dirt och Facelift och Hollow blev deras fjärde största singel någonsin. Likaså följe nästa singel "Stone" samma trend: den läckte ut för att sedan kort därefter bli officiell och bli deras femte största singel någonsin, trots nyss släppt och petade min favorit "Man In The Box" från listan.

Stone börjar med dova basstoner för att sedan ackomponjeras med ett skitigt och simpelt gitarr-riff packat i en nygammal förpackning. Soundet har essensen av vad som gjorde bandet stort från början, kryddat med några extra detaljer som får låten att passa in som nyskapande detta år. Jag hoppar gladeligen in i Alice In Chains tidsmaskin och minns första gången jag såg deras MTV Unplugged som satte bandet på kartan för mig.

Både kritiker och fans kan vänta sig ett kommersiellt framgångsrikt och nyskapande album med “The Devil Put Dinosaurs Here". Endast två singlar har släppts och de har redan blivit bland deras mest hyllade verk någonsin, så det är ingen överdrift att säga att att vi sannerligen väntar på något gott. Layne Staley, du skulle varit stolt hur bra ditt band förvaltar ditt arv.

SKRIBENT: Philip Almén (pa@rockbladet.se)
BAND: Alice In Chains
NY SINGLE: Stone
KOMMANDE ALBUM: The Devil Put Dinosaurs Here
SKIVBOLAG: Warner Music
RELEASEDATUM: 2013-05-14
BETYG: 8/10

BANDFAKTA – ALICE IN CHAINS

MEDLEMMAR
Jerry Cantrell – Guitar, Vocals
Sean Kinney – Drums
Mike Inez – Bass
William DuVall – Vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY

Relaterade artiklar