SKIVRECENSION: GHOST – Infestissumam

Efter 2010 års debutalbum ”Opus Eponymous”, som blev en succé världen över, är nu det hemlighets fulla bandet tillbaka med uppföljaren till albumet som fick James Hetfield och rockvärlden att tappa hakan. This chapel of ritual smells of dead human sacrifices from the altar bed.

Jag ser Ghost som en blandning mellan Blue Öyster Cult och Abba, där Satan och Lucifer själv har varit med och skrivit texterna. Deras sätt att blanda pop och rockmusik med de satanistiska texterna resulterar för mig i 40 min gåshud, säger jag bara det, gåshud.

När titelspåret, som består av en kör samt alla musiker, startar så blir jag helt mållös. Vilken känsla och vilka melodier. Efter ca 2min gåshud kommer den trallvänliga ”Per Aspera Ad Inferi” som har en refräng som slår det mesta.

Första singeln ”Secural Haze” som släpptes i samband med deras spelning i hemstaden Linköping, där Papa Emeritus II ersatte Papa Emeritus I, är en låt som har spelats rätt mycket på radio den senaste tiden, låten går som cirkusmusik fast om och om igen. ”Ghuleh/Zombie queen" är en annorlunda låt som växlar tempo och visar hur Ghost ofta är.

Deras första ballad som öka tempo ju längre fram i låten vi kommer. ”Year Zero” är ett guldkorn utöver det vanliga, vi får höra influenser från Abba till den mörkaste musiken som existerar. 

Hell Satan Welcome Year Zero.

”Pophårdrock” är ett uttryck som passar väldigt bra med låten ”Body And Blood”. En svärm av av som jag tidigare nämde Abba och Blue Öyster Cult. 

Come Together Come Together As One

Detta mästerverk avslutats med en höjd av känslor, att vara en, ”Monstrance Clock” är ett perfekt avslut på ett album som jag har längtat efter dom 2 senaste åren och som jag inte blev besviken av.

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)
BAND: Ghost
ALBUM: Infestissumam
SKIVBOLAG: Universal Music
RELEASEDATUM: 2013-04-10
BETYG: 10/10
BÄSTA LÅT: Year Zero

LÅTLISTA
Infestissumam
Per Aspera Ad Inferi
Secular Haze
Jigolo Har Megiddo
Ghuleh / Zombie Queen
Year Zero
Idolatrine
Body And Blood
Depth Of Satans Eyes
Monstrance Clock

BANDFAKTA – GHOST
Papa Emeritus II – Sång
Fem namnlösa medlemmar kallade "nameless ghouls"

| HEMSIDA | FACEBOOK |

DISKOGRAFI
Opus Eponymous – 2010
Infestissumam – 2013

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar