SKIVRECENSION: SIR REG – 21st Century Loser

Det svensk-keltiska punk/rock bandet Sir Reg är nu tillbaka med uppföljaren till ”A Sign Of The Times” (2011) som fick hela världen att dansa och dricka Guinness. Med nya skivan kan du förbereda dig på en åktur som du ej kommer glömma i första taget.

Annons 

 

Första gången jag hörde Sir Reg var precis efter att de hade släppt ”A Sign Of The Times” från 2011 och det var också då jag fastnade för dem och sen dess har jag följt dem genom turnéer och nu senast deras tid i studion som du kunnat läsa om här på Rockbladet.se. Och nu kommer äntligen resultatet.

Snacka om bra val av första låt på plattan, tillika den planerade andra singeln, ”Emigrate” som fångar min uppmärksamhet direkt och får sinnet och vrida sig lite. Första singeln från plattan är låten ”Til The Dead Come Alive” som är en mycket snabb låt som passar perfekt för radion, låten premiärspelades den 1:a mars på Bandit Rock och bara en vecka senare låg den på deras lista Bandit Most Wanted, som den fjärde mest önskade låten den dagen. Det måste ju vara ett bevis på att Sir Reg även når ut till den svenska publiken.

Balladen ”Walking Into Doors” är Sir Regs absolut bästa ballad hittills. Med en melodi som slår det mesta och som jag tror kommer gå hem hos oss många lyssnare där ute. Låtar som, ”Banquet For Dreamers”, ”21st Century Loser” och ”Live For Today” är tre mycket snabba och effektiva låtar som går i ungefär samma tempo och med den där riktiga ”The Dubliners”-känslan, en känsla som jag verkligen gillar.

City Of Tragedy” är utan tvekan bästa låten på hela plattan ,kanske deras bästa låt all time. Genom att beskriva dagens samhälle med akustiska gitarrer, skönsång, bouzouki, fiol och alla de andra instrument som är med i produktionen, skapar en sån känsla bakom allt de gör. Sir Reg är ett band som har starka drivkrafter och verkligen vet vad dem vill.

Every Day Fell Like A Hammer To My Brain

We'll Rise Again” handlar om att vara stark och att aldrig ge upp och det gör de minsann aldrig heller. Jag tycker att det har gått väldigt segt i deras karriär med tanke på att de har funnits i över 4 år och att de är så bra. Jag tycker att världen är klar för Sir Reg och de är klara för världen.

Håll i er, Sir Reg är nu tillbaka starkare än någonsin med deras absolut bästa album hittills och som tidigare nämnts, NU ÄR VÄRLDEN REDO.

Skribent: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)
BAND: Sir Reg
ALBUM: 21st Century Loser
SKIVBOLAG: Hepton Records
RELEASEDATUM: 2013-04-05
BETYG: 9/10
BÄSTA LÅT: City Of Tragedy

LÅTLISTA – 21st Centuty Loser
Emigrate
Raise Your Hand
'til The Dead Come Alive
At The End Of The World
Walking Into Doors
Banquet For Dreamers
21st Century Loser
Live For Today
City Of Tragedy
All That Remains
We'll Rise Again
21st Century Loser Pt. 2


(SIR REG, Foto: Johan Eriksson)

BANDFAKTA – Sir Reg

MEDLEMMAR
Brendan Sheehy – Sång & Gitarr
Karin Ullvin – Fiol
Juba – bas
Chris Inoue – Gitarr
Mats Lindström – bouzouki
Erik Dahlqvist – Trummor

DISKOGRAFI
Sir Reg – 2010
A Sig Of The Times – 2011
21st Century Loser – 2013

HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar