SKIVRECENSION: Smash Into Pieces – Unbreakable

Det har hänt rätt mycket för Örebrobandet Smash Into Pieces under den senaste tiden. Signade hos Gain /Sony, vunnit pris för årets genombrott på Bandit Rock Awards och att inte glömma vunnit Millencolin Music Prize hemma i gnällbältet. Nu kommer resultatet på hårt jobb, debutplattan UNBREAKABLE.

Annons 

 

Jag träffade sångaren Chris Adam i November på ett cafe innan en spelning i Arboga och då pratade vi lite om debutplattan som beräknades släppas under april. Vad hade han för förväntningar? Hur skulle folk reagera på plattan? Nu kommer mina ord om ett fantastisk och modern album.

Första spåret och första singel är låten ”Colder” som spelas rätt ofta på radiokanalen Bandit Rock under den senaste tiden. En mycket catchig men samtidigt spretig låt som fungerar lika bra till festen som för vardagslyssnaren. Låtar som ”Crash And Burn” och ”Here To Stay” är några av bandets första demos som nu ligger på denna platta fast då mixade, med ett hårdare och i mitt tycke bättre sound.

Titelspåret ”Unbreakable” består av ett mycket tungt riff, tyvärr tycker jag att det är just bara det riffet som är bra i låten. Det finns inget annat i låten som sticker ut på samma sätt som vissa andra låtar på plattan och därmed blir den lite tråkig.

Plattan avslutas med deras populära låt ”Fading” som har följt de igenom deras karriär och kanske fått folk att lyssna på bandet, vad vet jag, det är en mycket bra låt. 

Jag hade förväntat mig en lite mer hårdare platta och lite mer jävlar anamma. Det blir lite för mycket pop ibland. Trots detta är Unbreakable en mycket bra debutplatta som jag tror  folk kommer att älska och som de ska vara mycket stolta över.

Örebro levererar ofta mycket bra musik, det är Smash Into Pieces ett levande bevis på.

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)
BAND: Smash Into Pices
ALBUM: Unbreakable
SKIVBOLAG: Sony / Gain
RELEASEDATUM: 2013-04-10
BETYG: 7/10
BÄSTA LÅT: Heroes (As We Are)

LÅTLISTA
Colder
Heroes (as we are)
A friend like you
Crash and burn
Here to stay
Unbreakable
Rockstar
Come along
I want you to know
My Enemy

 

BANDFAKTA – SMASH INTO PIECES

MEDLEMMAR
Chris Adam Hedman Sörbye
– Sång
Benjamin Jennebo – Gitarr
Per Bergquist – Gitarr
Isak Snow -Trummor
Viktor Vidlund – Bas

 

| HEMSIDA | FACEBOOK |

 

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar