FESTIVALNYHET: Gojira, Nicke Borg Homeland, Anvil och The Smoking Hearts till Getaway Rock Festival!

Nu är det klart att det franska progressiva death metal-bandet Gojira, kanadensiska heavy metal-legendarerna Anvil, Nicke Borgs soloprojekt Nicke Borg Homelands samt det furiösa rock’n’roll-bandet The Smoking Hearts kommer till Gävle i sommar för årets upplaga av Getaway Rock Festival.

Annons 

 

GOJIRA
Sedan debutplattan Terra Incognita har Gojira levererat en aggressiv, tekniskt briljant metal med en mix av death metal, groove metal, thrash metal och progressiv metal. Det fjärde och senaste albumet, L'enfant Sauvage släpptes i juni förra året och beskrivs av många som Gojiras kanske starkaste, hårdaste och mest musikaliskt briljerande stund i karriären. Tolv år efter debutplattan har de med andra ord höjt sig ytterligare en nivå, perfekt tajmat för sin spelning i Gävle i sommar.

NICKE BORG HOMELAND
Nicke Borg är frontmannen, sångaren och låtskrivaren från det legendariska rockbandet Backyard Babies som efter flera år av intensivt turnerande och ett vilt rockstjärneliv bestämde sig för att gå solo och skapa sig någonting mer personligt. Singlarna Makin’ out with Chaos och End of the Rainbow har byggt upp förväntningarna på det nya albumet Ruins of a Riot, att vi både kan förvänta oss välkomponerad rock och drömmande country när albumet släpps i slutet av maj.

ANVIL
Anvil är metalbandet som aldrig gett upp. 2008 släpptes den tragikomiska dokumentären Anvil! The Story of Anvil som direkt hyllades som en av de bästa musikdokumentärerna någonsin. Bandets alla studioalbum från en 20-årig lång karriär hamnade för första gången i strålkastarljuset och de bokades snabbt till flera av världens största musikfestivaler där de lockade storpublik. Den 28 maj släpps det nya albumet, Hope In Hell och i sommar ser ni beviset på varför man aldrig ska ge upp sin dröm!

THE SMOKING HEARTS
Debutalbumet Pride of Nowhere från 2010 rev loss höga betyg från magasinen Kerrang, Rocksound och NME. Men även om plattan mottogs med öppna armar av såväl publik som kritiker så är det live allt händer. Fansen kan alltid göra ett gott försök att röja mest men det är svårt att nå upp till bandets kaosartade showmanship. Tidigare i år släppte de uppföljaren Victory! som inte gjorde någon besviken med sin aggressiva punkstil och höjer förhoppningarna ytterligare om att vi kommer bjudas på en liveshow vi sent ska glömma i sommar.

Läs mer på: www.getawayrock.se/artister

Getaway Rock Festival 2013 hålls vid Gasklockorna i Gävle den 8 – 10 augusti.
Sedan tidigare klara artister är; System of a Down, In Flames, Deep Purple, Lamb Of God, Hatebreed, Within Temptation, Testament, Killswitch Engage, Trivium, Gamma Ray, Hypocrisy, Entombed, Exodus, Electric Wizard, As I Lay Dying, Iced Earth, Katatonia, Cult of Luna, Nashville Pussy, Amaranthe, Eluveitie, Dragonforce, Whitechapel, Witchcraft, Adept, Alcest, Aborted, The Kristet Utseende, Naglfar, 4Arms, Sylosis, Uncle Acid & The Deadbeat, Blood Command mfl. Fler akter tillkommer.

Biljetter säljs genom Eventim; www.eventim.se/getawayrock

Relaterade artiklar