INTERVJU: Civil War – vi vill spela inför en bredare publik

Intervjun ska ske över telefon så jag ringer upp Patrik Johansson för att höra lite om vad Civil War gör just nu och vad som kommer framöver. Redan innan intervjun så hade jag bestämt mig för att inte prata om Sabaton, men det sket sig fullständigt bara efter några minuter. Det var dock inte jag som började.

 
Civil War består av Mullback, Myhr, Sundén och Montelius (alla ex.Sabaton) Johansson (Astral Doors)
och Eriksson (Volturyon) Jag har dagarna innan fått lyssna på den kommande skivan och jag tycker att den är välproducerad. Skivan har flera olika låtar som kommer att tilltala fansen. Min egen favorit på skivan blev en bonuslåt. 
 
Lasse: Ni har startat upp Civil War, vad är det ni vill göra den här gången som ni inte gjort tidigare?
Patrik:Jag tror inte vi gör något annorlunda nu. Det vi gör är också det vi älskar att göra. Vi vill spela vår musik fast kanske till en bredare publik.
 
Lasse; Kommer temat krig/slag att vara en ledstjärna för Civil War?
Patrik: Nej då. Nu kan låtarna handla om vad som helst.
 
Lasse:Hur har ni blivit mottagna så här långt?
Patrik: Det har varit ett bra mottagande. Trots att vi inte gjort så mycket väsen om oss ännu.Vi har bara släppt en EP och gensvaret har varit bra.
 
Lasse: Berätta lite om den kommande skivan.
Patrik: Alla har varit med och skapat på den här skivan. Det känns bra när alla är med i skapandeprocessen och det ger ett bra slutresultat.  Det kan börja med att jag snider ihop något på egen hand hemma med gitarren sen lägger de andra till sitt och sin spelstil. Inspelningen har gått bra och som du hörde finns den redan.
Patrik: -Jag undrar om inte Mullback satte något form av världsrekord när han satte alla trummor så fort som han gjorde. (tre timmar)
Lasse: -ofan!(högproduktiva killar det här)
 
Lasse: Vad händer nu närmast?
Patrik: Det kommer en singel till inom kort, "First to fight" den släpps speciellt för Polen.
 
Lasse: Var kommer vi kunna se er härnäst?
Patrik: Vi kommer att spela på Sweden Rock Festival i sommar och sedan blir det Peace and Love. Vi tar det lite lugnt med spelningar då skivan inte är ute ännu.>
 
Jag vill tacka Patrik för en trevlig pratstund. Det vore kul att ses på festivalerna i sommar.Skivan kommer inte göra fansen besvikna det kan jag redan nu säga.
(En ny singel "Saint Patricks day" släpptes den 1 Maj 2013) 
 
 
 
 
 
 
 
Skribent: Lasse Turunen (lt@rockbladet.se)
Band: Civil War
 

BANDFAKTA – CIVIL WAR
 
MEDLEMMAR
Patrik Johansson – sång
Stefan Eriksson – bas
Daniel Mullback – trummor
Daniel Myhr – keys
Rikard Sundén – gitarr
Oskar Montelius – gitarr
 

Relaterade artiklar