KONSERTNYHET: SOUNDGARDEN TILL SVERIGE

I november förra året släppte de det kritikerrosade albumet "King Animal", bandets första studioalbum på 15 år. Nu kan vi meddela att det legendariska rockbandet Soundgarden kommer till Sverige för en konsert på Hovet i Stockholm fredagen den 6 september.

Som en av hörnstenarna i den legendariska alternativa rockscenen i Seattle under 90-talet, släppte Soundgarden i november förra året sitt sjätte studioalbum 'King Animal" och mottog strålande kritik. Mojo kallade det ‘a mighty result’, Kerrang! benämnde det som ‘a masterful return’ och Metalhammer kallade det ‘a rousing return to form’.

Förra sommaren återvände de till Europas scener med bl.a. två fantastiska konserter på Download Festival och Hard Rock Calling i England – dessa gav oss verkligen en bra försmak på det som komma skall i september.

De har sålt över 21 miljoner album, fått två Grammy-utmärkelser och var med och skapade grungen. De har onekligen lämnat ett bestående intryck i populärkulturen och nu är de här med sin första samling nya låtar sedan 90-talet. Deras septemberturné är ett av de mest efterlängtade konserthändelserna i år. Detta blir början på ett otroligt spännande och nytt kapitel för bandet och deras fans.

Biljetterna släpps  nu på fredag den 10/6 via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud, ingen försäljning via ATG-ombud. Stockholm Globe Arenas biljettkassa 077-131 00 00.

EVENT – FAKTA
Band: SOUNDGARDEN
Arena: Hovet / Stockholm
Datum: 2013-09-06
Arrangör: Livenation

BANDFAKTA – SOUNDGARDEN

MEDLEMMAR
Chris Cornell – lead vocals, rhythm guitar
Kim Thayil – lead guitar
Matt Cameron – drums, backing vocals
Ben Shepherd – bass guitar

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar