NYHET: Metallica gör sin enda europeiska spelning denna sommar på Roskildefestivalen 2013

Giganterna avbryter inspelningen av sitt nya album för sitt första besök på Roskildefestivalen på 10 år.

Annons 

 

Det fanns inte på kartan att Metallica – metal-kungarna över dem alla – skulle komma till Europa denna sommar. Men i elfte timmen har vi tillsammans med Roskildefestivalen lyckats få till en spelning på festivalen som senast besöktes av bandet för 10 år sedan. De bjöd då på en lektion i thrash metal som vi sent kommer glömma, och nu återvänder de alltså till Roskilde redan i år.     

James, Lars, Kirk och Robert tar en paus från inspelningarna av sitt kommande album för att spela på Roskildefestivalen – deras enda europeiska konsert i sommar. Med sina muskulösa, aggressiva och melodiska thrash fullkomligt regerar de genren. Med en hel rad tunga hits har de nått den breda publikens hjärtan på ett sätt som ingen av deras riff-glada vapenbröder lyckats med.  
  
Metallica spelade på Roskildefestivalen för första gången 1986, samma år som de släppte ”Master of Puppets”, som spelades in i Köpenhamn. Deras senaste album ”Death Magnetic” släpptes 2008 och var en återgång till deras sound från 80-talet. I år tar de alltså en paus från att spela in sitt 12:e album för att spela på Roskildefestivalen. 

| METALLICA – HEMSIDA | METALLICA – FACEBOOK | ROSKILDE – HEMSIDA |

Relaterade artiklar