SKIVRECENSION: Martin Rubashov – The Watchers of the Skies – Nomaden har hittat hem

Martin Rubaskov, mer känd som Bollnäs-Martin från radiokanalen Bandit Rock, släppte sin debutplatta den 29 maj. Han har redan hunnit med två fantastiska spelningar, Mosebacke och Grand Central i Stockholm, där publiken bjöds på flera tesers på vad som skulle komma. Utstrålningen, intimiteten och konsten att förmedla sitter redan i ryggraden hos denna kille. Influenserna är många, gitarren har åkt med på ofantligt många äventyr. 

Annons 

 

Den första låten, We Are ok, fångar snabbt mitt intresse. Det börjar med få spröda toner som sedan övergår till en spännande rytm och en röst så kristallklar som borrar sig igenom rakt in i mitt hjärta.

The Watcher Of The Skies är det sjävbetitlade spåret på plattan. En genialisk, stark och oerhört vacker låt. Känslan som förmedlas under låten är underbar, en man som har varit med om mycket och måste förmedla det till allmänheten. 

Det är otroligt svårt att välja några specifika favoriter, varje låt är som en liten bäck som slutligen mynnar ut i en flod där en helhet bildas. The Rose On His Shoulder som är en lite hårdare ballad,The House By The Lake som urskiljer sig från mängden, den lysanande Nearly lost you, den känslosamma When We Speak och slutligen den fruktansvärt briljanta The Watcher Of The Skies.

Albumet har ett genomgående sound. Kraftfulla gitarrer som ackompanjeras av Mustasch's förra trummis, Danne Mckenzie, tillsammans med alla de fantasiskt finstämda bastoner som skapar ett perfekt skimmer till Martins akustiska gitarr. Den här skivan överträffade alla mina förväntningar. The Watcher Of The Skies bjuder verkligen på en stor variation av låtar som tar fram både det lugna och det vilda känslorna hos dig. Martin Rubaskov förmedlar djupa texter till härlig musik i form av rock av den bästa sorten. Martins sångröst, som onekligen är enastående, förstärker det hela. En självklar kandidat för bokhyllan där hemma. 

SKRIBENT: Joanna Hemmingsson (jh@rockbladet.se)
BAND: Martin Rubaskov
ALBUM: The Watcher Of The Skies
SKIVBOLAG: Despotz Records
RELEASEDATUM: 2013-05-29
BETYG: 10/10
BÄSTA LÅT: The Watcher Of The Skies
 

| HEMSIDA | FACEBOOK | ITUNES |

SENASTE VIDEON – Let Them Go Ahead

 

THE WATCHERS OF THE SKIES – SPOTIFY

Relaterade artiklar