FOTO: AIRBOURNE @ ROCK AM RING 2013

Den andra dagen av ROCK AM RING 2013 gästas av inga andra än de australienska hjältarna i AIRBOURNE. ROCKBLADET var där och tog del av eventet. Det bjöds på en konsert med högt tempo och en otroligt bra respons från publiken.

Kort innan Airbourne skulle kliva upp på scenen öppnar sig himlen och en tryckande kvav hetta byts ut mot ett ihärdigt skyfall. Det hindrade inte grabbarna från andra sidan jorden att inta scenen och visa var skåpet skulle stå. Med sin bluesiga hårdrock fick de publiken att gunga i extas och helt plötsligt glömdes regnet bort helt och hållet.

SKRIBENT/FOTOGRAF: Fredrik Brolin (fb@rockbladet.se)

HELA BILDSERIEN

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar