FOTO: GREEN DAY @ ROCK AM RING 2013

Den amerikanska trion i GREEN DAY headlinade den sista dagen av ROCK AM RING 2013 och därmed avslutade festivalen på stora scenen. ROCKBLADET var där.

Dimman ligger som sockervadd över hela festivalområdet. Det tillsammans med det ihärdiga duggregnet gör att sikten är mycket dålig. Upp på scenen går Green Day och kör en två och en halv timmes konsert som om inget hade hänt. Sångaren Billie Joe Armstrong är verkligen en fantastisk frontman och får igång publiken från första stund. Det var riktigt kul att se Green Days framträdande denna kväll. Även om det punkiga attityd som denna trio en gång stod för inte riktigt når fram längre så är konserten jäkligt bra och bandet ser ut som att de har mycket kul på scenen. Jag ser fram mot deras framträdande på Bråvalla Festival i slutet av juni.

SKRIBENT/FOTOGRAF: Fredrik Brolin (fb@rockbladet.se)

HELA BILDSERIEN

Relaterade artiklar