FOTO: GREEN DAY @ ROCK AM RING 2013

Den amerikanska trion i GREEN DAY headlinade den sista dagen av ROCK AM RING 2013 och därmed avslutade festivalen på stora scenen. ROCKBLADET var där.

Dimman ligger som sockervadd över hela festivalområdet. Det tillsammans med det ihärdiga duggregnet gör att sikten är mycket dålig. Upp på scenen går Green Day och kör en två och en halv timmes konsert som om inget hade hänt. Sångaren Billie Joe Armstrong är verkligen en fantastisk frontman och får igång publiken från första stund. Det var riktigt kul att se Green Days framträdande denna kväll. Även om det punkiga attityd som denna trio en gång stod för inte riktigt når fram längre så är konserten jäkligt bra och bandet ser ut som att de har mycket kul på scenen. Jag ser fram mot deras framträdande på Bråvalla Festival i slutet av juni.

SKRIBENT/FOTOGRAF: Fredrik Brolin (fb@rockbladet.se)

HELA BILDSERIEN

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar