FOTO: ROYAL REPUBLIC @ ROCK AM RING 2013

Det är inte konstigt att man blir lite stolt när fyra grabbar från Sverige får ett hav av tyskar i gungning. ROYAL REPUBLIC gjorde ett mycket bra och självsäkert framträdande inne på ett regnigt Nürburgring. ROCKBLADET var där och bevittnade konserten.

Svenska flaggor i publikhavet och en härligt inramning trots en regning och disig söndagseftermiddag. Royal Republic gick upp som andra band och sparkade verkligen igång denna festivaldag. Det kändes som att dagen började när bandet tog sin första ton ur sin rockiga och svängiga låtlista. Responsen från publiken var enorm och troligtvis snodde de svenska grabbarna all energi från publiken eftersom Bad Religion, som var nästa band, inte fick någon respons alls.

SKRIBENT/FOTOGRAF: Fredrik Brolin (fb@rockbladet.se)

HELA BILDSERIEN

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar