KONSERTRECENSION: Bourbon Boys – Gröna Lund – 4/6

Rockbladets Joanna Hemmingsson var på Gröna Lund tisdagen den 4 juni för att kolla in förvandlingen killarna i Raubtier gör när de byter Cowboy-kläder och byter bandnamn till Bourbon Boys.

Bourbon Boys är i stort sett Raubtier med en tillökning av Kenneth Seil från Scar Symmetry. Musikmässigt är banden varandras motsatser, ena bandet lirar metal och denna konstellationen spelar renodlad country. Debutplattan Shotguns, Trucks and Cattle släpptes den 23 januari i år. Många av låtarna är skrivna under 90-talet och påbörjades under Hulkoffs unga år. 

Uppväxten på landsbyggden med traktorer och jakt har satt sina spår. Hulkoff har alltid velat spela countrymusik, han har bara väntat på rätt tillfälle att få spela den. Det enda som fattades var den rätta producenten. Jonas Kjellgren dök upp och allt föll på plats. 

Flanellskjortor och cowboyhattar klär dessa grabbar ikväll. Det sjungs om hagelgevär, whiskey och öl. Om sin för stora kärlek till alkoholen och hur man tappar bort sin kära. Publiken är med från första stund, allsången är på topp. 

Drinking My Woman Away spelas och bandet trivs verkligen på scenen. Glöden i deras själar och strävan efter att uppnå det gemensamma målet, det hårda arbetet har lönat sig.  

När den klassiska Pour Some Bourbon On Me förvandlas scenen till ett enda stort dansgolv. Många står och hoppar på de främre raderna medan de länge bak tar detta ett steg längre, de tar riktiga dansteg och lever in sig i musiken. Exakt som jag hade föreställt mig att denna kväll skulle formas. 

Skaran bjuds även på några låtar från det kommande albumet som släpps i september. Publiken jublar och Hulkoff byter gitarr, skaran anar givetvis vad som är pågång. Hillabilly Heart spelas. Deras norrlänska värmer våra hjärtan och vi sjunger med, vissa personer gungar mysigt i takt med tonerna. 

Bandet tackar för sig, vi applåderar. Sedan tillägger Hulkoff att vi har varit den bästa publiken någonsin. Slutligen går de av scen. Den totala lyckan uppnås när åskådarna får skaka hand med sina vänliga norrlänningar. 

 

SKRIBENT/FOTO: Joanna Hemmingsson (jh@rockbladet.se)
EVENT: Bourbon Boys
ARENA: Gröna Lund
DATUM: 2013-06-04
BETYG: 7/10
BÄSTA LÅT: Drinking My Woman Away
BÄSTA MINNE: Att stå i diket när dem framförde Drinking My Woman Away. 
SÄMSTA MINNE: Att behöva akta sig för dansande par..

KOLLA IN HELA BILDSERIEN

Relaterade artiklar