KONSERTRECENSION: Whitesnake – Gröna Lund – 5/6

Lite i skymundan av Sweden Rock (där Whitesnake själva lirat ett antal gånger) intog David Coverdale och hans band Gröna Lunds stora scen en fantastiskt fin sommarkväll. Med lill-lördag och helgdag i form av 6:e juni dagen efter var det upplagt för fest.

Annons 

 

Annons 

 

Efter att The Who’s ”My generation” klingat ut i högtalarna inledde de inspirerat med ”Gimme all your love” från hitsspäckade albumet ”1987”. Det är välfyllt framför scenen och av antalet Whitesnake t-shirts att döma är det gott om folk som verkligen är där för konserten. Är annars lite skeptisk till Grönan som spelställe, det är svårt att skapa en bra stämning med tjutande karusell-åkare vid sidan av scenen. Nog för att Coverdales röst inte är vad den har varit men så illa som vissa påstår tycker jag absolut inte att den är!  Om att han fortfarande spelar sexobjekt på scen vid 62 års ålder är lite kul eller bara patetiskt låter jag vara osagt…

Första halvan av konserten var en bra mix av gammalt och nytt och den här upplagan av Whitesnake innehåller ett gäng riktigt vassa musiker. Tyvärr fick de lite för stort utrymme att briljera när Coverdale behövde vila rösten. Kan verkligen uppskatta både gitarrsolon och trumsolon men efter ett utdraget manglande som kändes som en evighet börjar man nästa snegla mot karusellerna vid sidan av scenen. Tyvärr tappade konserten fart rejält där och det är inte förrän den avslutande trion ”Fool for your loving”, ”Here I go again” och ”Still of the night” som det tänder till igen. Då visar Whitesnake hur bra de kan vara. Efter ca 90 minuter så känner jag mig nästan lite blåst på konfekten, var det allt?! Hade verkligen hoppats på att få höra mer ur Whitesnakes låtskatt.

EVENT: Whitesnake
ARENA: Stora scenen, Gröna Lund, Stockholm
DATUM: 2013-06-05
BETYG: 5/10
BÄST: ”Still of the night”, i sina bästa stunder låter Whitesnake som ett riffande Led Zeppelin!
SÄMST: Mastodontsolon ist för fler gamla klassiker
TIPS: För den som vill höra ungefär hur det lät så släpper Whitesnake ett nytt livealbum från förra turnén den 5:e juli.
SKRIBENT/FOTO: Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
 

LÅTLISTA

1.Give Me All Your Love 
2.Ready an' Willing 
3.Can You Hear the Wind Blow 
4.Don't Break My Heart Again 
5.Is This Love 
6.Gambler (dedikerad till Mel Galley, Cozy Powell & Jon Lord)
7.Love Will Set You Free 
8.Pistols at Dawn (gitarrduell mellan Doug Aldrich & Reb Beach)
9.Steal Your Heart Away (trumsolo av Tommy Aldridge)
10.Forevermore 
11.Best Years / Bad Boys / Children of the Night 
12.Fool for Your Loving 
13.Here I Go Again 
14.Still of the Night

Fredrik Blid

Vinylnörd med en aldrig sinande låga för den skitiga, ruffiga och rotnära rocken.Är det ett eller många stänk av smutsig blues så är det oftast väldigt bra. AC/DC, Creedence, Led Zeppelin och Status Quo är några av de gamla hjältarna och Rival Sons, Blues Pills, Uncle Acid och The Temperance Movement några av de nya. Mer munspel och polisonger åt folket helt enkelt!

Svenska singer/songwriters med stora doser hjärta och smärta är en annan passion med Lundell som obestridd kung och husgud följd av kronprinsarna Plura, Thåström, Winnerbäck och Per Persson.

The Boss är för övrigt världens bästa liveartist genom tiderna, den som tycker något annat har givetvis fel 😉

Relaterade artiklar