LIVERECENSION: BULLET – Metallsvenskan 2013 – 25/5

Efter att de senaste månaderna ha lyssnat in mig på Bullet så står jag plötsligt där. Framför den stora scenen på Metallsvenskan och den klassiska glödlampsskylten med texten "BULLET" är hissad. Jag står i fotodiket och stirrade på pyrotekniken som ställts i rostiga oljefat på var sida om scenen. Och jag tänker att det här kan inte annat än att bli bra. 

Det blev bra. Det blev verkligen riktigt bra. Det här är killar som varit på scenen länge. De har rutin, glans och självdistans. Dom och också riktigt bra poser och samspel. Självdistansen kommer levererad med en äkta glädje och en kärlek för rockriffet och det är underbart!

Jag plåtar mina låtar i diket och sedan går jag och ställer mig i ljudets sweet spot. Jag är här för att bli rockad, Bullet. För en gångs skull går kameran i andra hand. 

De spelar snyggt och ledigt igenom sin setlist förutom en väldig skev paus då introt på Highway Pirates liras i PA't och bandet kliver tillbaka in på scenen och börjar spela över ljudklippet av sina egna inspelningar i studion. Bevittnade jag just världens mest onödiga metronom eller var det helt enkelt ett försök som inte ville gå hela vägen?

Hur som helst är det glömt så fort dom slutar med sådana dumheter och återgår till att faktiskt göra vad dom är riktigt, riktigt bra på. Att spela Rock'n'Roll och posa därefter. Det är inte för inte bullets egna hemsida säger att dom har två Lead Guitars. 

Det är med ett brett leende jag lämnar det här gigget. I min bok så är Bullet sannerligen ett band att se igen. 

Skribent/Foto: Torbjörn Skogsberg (ts@rockbladet.se)
Event: Bullet
Arena: Metallsvenskan / Örebro
Datum: 2013-05-25 
Betyg: 8/10 – och en blodad tand

 

KOLLA IN HELA BILDSERIEN

 

SETLIST

1. Midnight Oil 
2. Rush Hour 
3. Turn It Up Loud 
4. Full Pull 
5. Rolling Home 
6. Highway Pirates 
7. The Rebels Return 
8. Dusk Til Dawn 
9. Bite the Bullet 

BANDFAKTA – BULLET

MEDLEMMAR
Hell Hofer – Sång
Hampus Klang – Gitarr
Alexander Lyrbo – Gitarr
Adam Hector – Bas
Gustav Hjortsjö – Trummor

 

Latest posts by Torbjörn Skogsberg (see all)

Relaterade artiklar