LIVERECENSION: King Diamond – Metallsvenskan 2013 – 25/5

Skräckrockarens fader King Diamond har nu äntligen landat för en spelning på Sveriges bästa festival Metallsvenskan i Örebro. Jag hade inte byggt upp några större förväntningar inför konserten. Men ju närmre vi kom tidpunkten för konsertens start, så blev ökade spänningen mer och mer. Nu skulle jag ju äntligen få höra Kungens magiska röst och skådespel. Nu kör vi!


(King Diamond, Metallsvenskan 2013, Foto: Torbjörn Skogsberg / Rockbladet)

Efter jag hade sätt scenbygget som snabbt byggdes upp under Graveyards spelning insåg jag jag redan där att jag förmodligen inte skulle bli besviken, i alla fall inte på hans show. Och innan jag hann tänka mer på det så stod han på scenen eller i sitt spökhus som scenen var uppbyggd som. Inte nog med det så knäckte han mina fördomar om honom och musiken, HELT FANTASTISKT!! Efter en 30-årig karriär i rockens tecken så visar kungen att han fortfarande kan roa publiken med sina klassiska låtar som The Candel, Welcome Home och inte att förglömma de två ”Mercyful Fate”-låtarna vi fick höra.

Den snabba och effektiva ”Evil” och den lite mer melodiska verket ”Come To The Sabbth” fick publiken att hänga med lite extra även om jag själv hade velat hört lite fler låtar från ”Mercyful Fate”, så som det fantastiska verket ”Melissa” som förändrade rockvärlden för alltid.

Kommer chansen igen att få se detta live igen så kommer jag inte tveka en sekund. Trots 30 år i branchen så finns fortfarande glöden kvar och det glädjer mig att se och höra. Kungen har visat vart skåpen ska stå.

Skribent: Jim Bergqvist (jb@rockbladet.se)
Foto: Torbjörn Skogsberg (ts@rockbladet.se)
Event: King Diamond / European Tour
Arena: Metallsvenskan / Örebro
Datum: 2013-05-25
Betyg: 10/10

Bästa Låt: Evil

KOLLA IN HELA BILDSERIEN

SETLIST
The Candle
Welcome home
At the graves
Up from the Grave
Voodoo
Let It Be Done
Dreams
Sleepless Nights
Shapes of Black
Come to the Sabbath
Eye of the Witch
The Family Ghost
Evil
Black Horsemen

BANDFAKTA – King Diamond

MEDLEMMAR
King Diamond – Sång 

 

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar