SRF2013: Presskonferens – KISS

Under KISS besök på Sweden Rock 2013, så höll bandet en presskonferens för samtliga pressackriderade, istället för att ge enskilda intervjutillfällen. Rockbladets Fredrik Olofsson var på plats, och fångade upp det som frågades och svarades på.

-Ge en stor applåd för KISS!

Gene: Hejsan, vem vill säga något?
Paul: Jag!

-Ni har varit i Sverige 11 gånger på turne, kan ni berätta lite om era upplevelser i Sverige?

Eric: Det här är 12:e gången.
Paul: Vi spelar en ny låt ikväll för första gången, den heter ”Satans Herring”, (översatt. Satans Sill.)
Bara skojar. Vi är väldigt glada att vara här. Enda orsaken till att vi kommer tillbaka hit är för att det är en av våra favoritplatser. Vi hade väldigt trevligt i Stockholm nyligen och Sweden Rock är den stora officiella rockfestivalen här och vi är hedrade att vara Headlinarna. Vi kommer att visa alla varför vi är Headlinarna, vi är skyldiga våra fans det.

-Några fler frågor?

Paul: Tack och god natt!

*skratt från reportrarna*

Gene: Prata högt!

-Hur väljer ni låtarna ni ska spela? (How do you choose your setlists?)

Gene: How is your sextape? What?
Paul: Setlist?
Eric: He said how is your sexlife, how is your sexlife Gene?
Paul: Publiken vill höra klassikerna, så vi spelar dem men vi spelar också några låtar från “Monster”, och några låtar från “Sonic Boom”, ”Psycho Circus”. Vi försöker göra alla nöjda.

-Ska ni spela ”Strutter” ikväll?

Paul: Vi beslutar när vi står på scenen, kanske.

-Eric och Tommy, ni har varit med i bandet så länge och ni får KISS att låta bättre än på 70-talet, varför har ni inte skapat era egna ”personligheter” iställer för att klä ut er till ”Catman” och ”Spaceman” (Peter Criss och Ace Frehleys sminkade alter-egos)?

Tommy: Har inte den frågan ställts 10 000 gånger de senaste 20 åren?
Paul: Vet du vilka du borde ställa den frågan till? De 35 000 personer som står där ute, fråga dem vad de tycker. KISS har funnits länge, publiken vill se KISS som KISS har utvecklats och startat. För varje person som du, som ställer tramsiga frågor finns det folk som köper biljetter som vill se KISS.
Eric: Bandet har tidigare testat andra sminkningar och vet du vad, det fungerade inte. De slutade med att de tog av sig sminket. Det är orsaken.

-Den här frågan är till Gene. Kan du berätta skillnaden mellan Gene, musikern och Gene, affärsmannen?

Gene: Din mamma vet skillnaden…

*skratt*

Gene: Allt är business, man måste vara allvarlig med det vi gör. Vi har kul, skämtar med er och ställer upp för foton, det betyder ingenting. Våra chefer står där ute, när vi går upp på scenen så vi går ner på knä framför dem för vi vet att det här är det viktigaste, i dag, i natt, i våra liv. Vi ska se till att det inte finns någon annan dag som är viktigare, inte förr eller senare, ikväll, just nu på Sweden Rock. Förstår du?
Eric: Låt inte Gene lura er, han är en grym bassist, han försöker låtsas vara bara en affärsman och entertainer men han kan musik och han är jättebra.
Gene: Tack så mycket! (På Svenska)

-Till Paul, har ditt målande hjälpt din kreativitet inom KISS och om så, på vilket vis?

Paul: Alla borde ha så många kreativa utlopp som det bara är möjligt. Problemet är alla personer som säger att det är omöjligt, de som säger det är personer som har misslyckats. Jag tror på att testa allting, gå hem och måla, sjung, gör vad ni vill. Låt de som har misslyckats stå för det själva, ni kommer att lyckas.

Eric: Paul har designat scenen ni kommer att se ikväll så ja, hans konst och kreativitet är inte bara någonting som han gör personligen. Det används också i KISS, han har haft stor del i att designa våra scenkläder.

Paul: Tack så mycket Eric.

Där var presskonferensen slut.

SKRIBENT & FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fo@rockbladet.se)

 

Relaterade artiklar