KONSERT: Danko Jones, Bråvalla Festivalen, 20130628

Den kanadensiska rocktrion Danko Jones var en riktigt positiv överraskning som definitivt var värda att spela på någon av de större scenerna, vilket sångaren också konstaterade själv. Inklämda i tältet vid Red Stage med ett på tok för lågt och dåligt ljud gjorde de verkligen det bästa av förutsättningarna.

Det var fullt blås från start med underbara ”Had enough” som öppnare. Responsen från publiken var direkt och allsången hög genom hela konserten. Många gånger hördes publikens sång betydligt högre än från sångaren Danko Jones själv men det berodde sannolikt lika mycket på det låga ljudet från scenen som de klara stämmorna framför den.

Danko Jones är precis som rock’n’roll skall vara – rått, rakt, äkta, genuint jävlaranamma, direkt från hjärtat! Lägg till en rejäl dos attityd från framförallt karismatiske sångaren och gitarristen Danko Jones himself och du får en väldigt bra timme rocksmockor utan krusiduller. Mellansnacket var stundtals lysande och innehöll bl a hånande av funkrytmerna vid scenen bredvid (”Klappar ni i takt till DET?!), målet att spela på Bråvallas största scen nästa år och hyllningar av bortgångna hjältar som Ronnie James Dio, Ronnie Van Zant, Jeff Hanneman och Johnny Cash. Dock inte Phil Lynnot men han blev nog hyllad så det räcker av musiken.

Fakta:
Danko JonesVocals/Guitar
John CalabreseBass
Atom WillardDrums

| Danko Jones Official | Danko Jones Facebook

EVENT: Danko Jones
ARENA: Red Stage, Bråvallafestivalen, Norrköping
DATUM: 2013-06-28
BETYG: 8/10
BÄST: ”Had enough” och sångaren Danko Jones attityd.
SÄMST: Det låga och dåliga ljudet.
FRÅGA: Blir det Blue Stage nästa år?
SKRIBENT: Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fo@rockbladet.se)

Se hela bildserien här:

Relaterade artiklar