KONSERT: Mando Diao, Bråvalla Festivalen, 20130629

Mando_Diao_Bravalla_001

En av förra årets absolut bästa svenska skivor ”Infruset” gör sig bäst på just skiva. Fantastiska låtar och makalösa texter men ack så fel det kan bli att framföra samtliga Fröding-tolkningar framför en partysugen festivalpublik.

Mando_Diao_Bravalla_001

Albumet ”Infruset” har sålt i mer än 120.000 exemplar (trippel-platina) vilket är otroliga siffror i dagens Spotify-tider. Den har även belönats med högsta betyg i både Aftonbladet och Metro samt förärats en grammis. Det är första skivan som Mando Diao sjunger på svenska och väldigt långt musikaliskt från hur de brukar låta.

Konserten blev tyvärr en sömnig tillställning där samtliga låtar från ”Infruset” framfördes tillsammans med singeln ”Säv säv susa” och Sven-Ingvars(?!) gamla Fröding-tolkning ”Anita”. Publiken är liten, ofokuserad och vaknar till först under extranumret ”Dance with somebody” (som var det enda av gamla rock-Mando vi fick höra ikväll) vilket egentligen säger det mesta. Då fick festivalbesökarna det Mando Diao som de flesta ville ha, men det var så dags då.

Såg aldrig inomhusturnén i vintras men jag kan tänka mig att då funkade detta koncept betydligt bättre, för här lirade det inget vidare.

| Mando Diao official | Mando Diao Facebook |

EVENT: Mando Diao
ARENA: Green Stage, Bråvallafestivalen, Norrköping
DATUM: 2013-06-29
BETYG: 5/10
BÄST: Det är i grunden riktigt bra låtar.
SÄMST: Bristen på fingertoppkänsla.
TIPS: Lyssna på skivan ”Infruset” ist
SKRIBENT/FOTOGRAF: Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Fredrik Blid

Vinylnörd med en aldrig sinande låga för den skitiga, ruffiga och rotnära rocken.Är det ett eller många stänk av smutsig blues så är det oftast väldigt bra. AC/DC, Creedence, Led Zeppelin och Status Quo är några av de gamla hjältarna och Rival Sons, Blues Pills, Uncle Acid och The Temperance Movement några av de nya. Mer munspel och polisonger åt folket helt enkelt!

Svenska singer/songwriters med stora doser hjärta och smärta är en annan passion med Lundell som obestridd kung och husgud följd av kronprinsarna Plura, Thåström, Winnerbäck och Per Persson.

The Boss är för övrigt världens bästa liveartist genom tiderna, den som tycker något annat har givetvis fel 😉

Relaterade artiklar