KONSERT: MUSTASCH @ Metaltown 2013-07-05

Ett av de stora banden på årets Metaltown var såklart Motörhead. Sångaren Lemmy blev dessvärre sjuk och bandet fick med kort varsel ställa in gårdagens framträdande i Göteborg och som ersättare hoppar hemmasönerna i MUSTASCH in. ROCKBLADET var där och såg konserten.

Det går bara inte att skriva om denna konsert utan att nämna Motörhead som egentligen skulle ha spelat under första kvällen av Metaltown. Trummisen Mikkey Dee var i press området för lanseringen av Motörheadphones och samtidigt såklart för att framföra hur ledsna han och resten av bandet var för det som har hänt Lemmy. – Den här gången lyssnar han (Lemmy) på vad läkarna i Tyskland säger. Det brukar ju inte höra till vanligheterna, förklarar Mikkey. Samtidigt ger han några indikeringar om att han trots allt kommer att uppträda på Metaltown denna kväll, som gäst under ersättaren Mustaschs framträdande. Coolt. Nyheten sprider sig snabbt.

Det har duggregnat till och från denna första dag av Metaltown men när Mustasch cirka en kvart efter utsatt tid kliver upp på scenen har vädrets makter lyckligtvis valt att slå sig till ro för att istället bara njuta av konserten. Alla medlemmar bär en varsin svart Motörhead England t-shirt för att hylla de brittiska (och en svensk)ikonerna.  Publiken visade direkt att göteborgssönerna var mer än välkomna till Metaltown. Det gick dock lite trevande för Ralf och bandet. De kändes nästan lite yrvakna och dessutom fick de dras diverse ljudproblem konserten igenom. En av höjdpunkterna under konserten var när Mikkey Dee, som indikerat kliver upp på scenen och tillsammans med Mustasch framför Motörheads Ace of Spades. Det gick naturligtvis hem hos publiken. Som helhet är det alltid roligt att se Mustasch spela live, men spelningen denna kväll kommer dock att ha andra spelningar framför sig när jag rankar den bästa jag har sett med bandet.

Mustasch ska dock ges en eloge till att man med så kort varsel kunde ställa upp och ändå ge publiken en show som de flesta ändå var mycket nöjda med.

Event: Mustasch
Arena:  Metaltown / Göteborg
Datum: 2013-07-04
Betyg: 6/10
Skribent: Fredrik Brolin (fb@rockbladet.se)
Foto: Torbjörn Skogsberg (ts@rockbladet.se)

Se alla bilderna här:

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar