KONSERT: STONE SOUR @ BRÅVALLAFESTIVALEN 2013 – Intensitet som känns lite blasé

Frontmannen Corey Taylor borde inte gömma sig bakom någon mask så som han gör i Slipknot. Men framgång är tyvärr inte bara byggt på ett vackert anlete och bra röst. Trots en albumkatalog klart över snittet för ett grunge/metalband är det ändå lätt att känna att något fattas.

Konserten växlar tempo och temperament från ursinnig manisk energi till avskalat och intimt. Med endast Corey och hans gitarr på scen med en cover på Alice in Chains tidlösa hit ”Nutshell” ryser jag av välbehag och får den naiva tron att konserten är på väg mot sin räddning och vändning. Med en timme på Bråvallas största scen är allt från spelningstid och klockslag till publikskarans mängd fel. Mörkret hade varit deras vän och bidragit till ökad intimitet – kanske även energi. Bandet har ett par hits och de spelar dem på ett helt okej sätt. Den oväntade covern på Black Sabbath’sChildren of the grave” är sista gången av två gånger jag blir väldigt imponerad denna gång. 

Bandet är på spelhumör, det märks, men ändå snubblar samtliga innan mållinjen. En ganska stor besvikelse för ett av festivalens största namn.

Fakta:
Corey Taylor – vocals
James Root – guitar
Josh Rand – guitar
Shawn Economaki – bass
Roy Mayorga – drums

Setlist:
01. Gone Sovereign 
02. Absolute Zero 
03. Mission Statement 
04. Made of Scars 
05. Do Me a Favor 
06. RU486 
07. Say You'll Haunt Me 
08. Nutshell (Alice in Chains cover)
09. Bother 
10. Through Glass 
11. Children of the Grave (Black Sabbath cover)
12. Get Inside 
13. 30/30-150

| Stone Sour Official | Stone Sour Facebook |

Skribent: Philip Almén (pa@rockbladet.se)
Foto: Fredrik Olofsson (fo@rockbladet.se)

Se hela bildserien

Relaterade artiklar