FESTIVAL: Sabaton Open Air – Dag 1 Resumé

Falun var dränkt i sol när jag steg in på festivalområdet för Sabaton Open Air. Värmen var påtaglig, trots den något kyliga brisen. Trots detta verkade inte festivalbesökarna bekymrade och jag möttes av leende ansikten var jag än såg mig omkring. Det låg en stämning i luften, en slags vibrerande spänning. Förväntningarna var av allra högsta mått. 

Festivalaktiviteterna startades av bandet Wrong Channel och det var grym power rakt igenom. Uppslutningen var lite dålig till en början men det berodde troligtvis på att de flesta inte hade dykt upp till klockan 16:00 när dörrarna officiellt hade öppnats. Kort efter att bandet hade börjat spela kom fler och fler lyssnare på plats. Den något irriterande kyliga brisen var knappt märkbar. Det bjöds helt klart på örongodis av Wrong Channel och festivalen var bäddad för succé tack vare deras fantastiska rivstart. 

Om man hade ansett att det var varmt i solen så skulle det bli ännu varmare, på gränsen till stekhett. Grabbarna i Tad Morose höjde temperaturen med ytterligare tio grader och publikens gensvar var nästintill öronbedövande. Uppträdandet var starkt, brutalt ärligt och bandets scennärvaro och kontakt med både publiken och pressfotograferna var exemplariskt. Det kunde inte ha blivit bättre.


(bilden av man.machine.industri tagen av Micke Andersson, vid tidigare tillfälle)

MAN.MACHINE INDUSTRY fick publiken att vråla av förtjusning i takt med att riffen stegrades och här var det inte tal om gullegull. Framträdandet kom som en rejäl käftsmäll och hade man av någon anledning varit trött innan så gick det inte att stå still längre. Jag fann mig själv stå stampandes med ena foten samtidigt som jag fotograferade. Let's face it – det gick inte att värja sig mot bandets fantastiska karisma och jag kan bara ge en stor eloge till grabbarna som höjde stämningen ytterligare ett snäpp och som verkligen levde sig in i musiken till fullo. 

Shora Ahmadi

Namn, samt eventuella spännande smeknamn:
Shora "Raziela" Ahmadi


Född - datum och stad:
Linköping - jag är en stolt 85:a!


Hur beskriver andra dig:
En tjej med humor och ett öga för kreativa lösningar.


Hur beskriver du dig:
Glad, positiv och oftast med ett leende på läpparna. Jag är något av en perfektionist och är sällan helt nöjd med mina foton. 😉 Är även en stolt bokmal.


Gillar:
Rock, vampyrer, coola och mystiska dräkter, Japan, katter och hundar.


Gillar inte:
Det är väldigt få saker som jag ogillar. Bland annat att vakna mitt i natten och känna hur kallt golvet är mot mina fötter när jag stiger upp.


Min första skiva:
Backstreet Boys - As Long as You Love Me (*går och gömmer sig i ett hörn*)


Bästa grupp/artist:
Väldigt många. Nyligen har jag blivit väldigt, och då menar jag väldigt, frälst av Ghost. Annars är mina (ständigt återkommande) husgudar Deals Death och Raubtier. Jag lyssnar på väldigt många olika genrer inom musik.


Favorituttryck:
"Wait a minute, this sounds like rock and/or roll!"


Idol:
Jag har flertalet idoler och Paulo Coelho är en av de största.


Vad gör du en söndag:
När jag inte sitter och ugglar framför skärmen med att redigera foton är jag gärna ute och springer tillsammans med min hund. Alternativt så myser jag framför laptopen med en kopp te och kollar på någon bra film eller serie på Netflix. Det blir även mycket musiksurfande på YouTube.


Vad gör du när du inte kan sova:
Läser en bra bok eller lyssnar på Spotify och försöker drömma mig bort.


Bra filmer:
Nästan ALLT som har med superhjältar att göra! The Avengers, ja tack!


Bra TV:
Komediserier, såsom den klassiska "Seinfeld".


Favoritlag:
-

Favoritkäk:
Sushi!


Favoritdryck:
Vitt te från Lipton med smak av granatäpple. Mums!


Okänd talang:
Jag kan få nästan vem som helst att börja skratta.

Relaterade artiklar