FESTIVAL: Sabaton Open Air – Dag 1 Resumé

Falun var dränkt i sol när jag steg in på festivalområdet för Sabaton Open Air. Värmen var påtaglig, trots den något kyliga brisen. Trots detta verkade inte festivalbesökarna bekymrade och jag möttes av leende ansikten var jag än såg mig omkring. Det låg en stämning i luften, en slags vibrerande spänning. Förväntningarna var av allra högsta mått. 

Festivalaktiviteterna startades av bandet Wrong Channel och det var grym power rakt igenom. Uppslutningen var lite dålig till en början men det berodde troligtvis på att de flesta inte hade dykt upp till klockan 16:00 när dörrarna officiellt hade öppnats. Kort efter att bandet hade börjat spela kom fler och fler lyssnare på plats. Den något irriterande kyliga brisen var knappt märkbar. Det bjöds helt klart på örongodis av Wrong Channel och festivalen var bäddad för succé tack vare deras fantastiska rivstart. 

Om man hade ansett att det var varmt i solen så skulle det bli ännu varmare, på gränsen till stekhett. Grabbarna i Tad Morose höjde temperaturen med ytterligare tio grader och publikens gensvar var nästintill öronbedövande. Uppträdandet var starkt, brutalt ärligt och bandets scennärvaro och kontakt med både publiken och pressfotograferna var exemplariskt. Det kunde inte ha blivit bättre.


(bilden av man.machine.industri tagen av Micke Andersson, vid tidigare tillfälle)

MAN.MACHINE INDUSTRY fick publiken att vråla av förtjusning i takt med att riffen stegrades och här var det inte tal om gullegull. Framträdandet kom som en rejäl käftsmäll och hade man av någon anledning varit trött innan så gick det inte att stå still längre. Jag fann mig själv stå stampandes med ena foten samtidigt som jag fotograferade. Let's face it – det gick inte att värja sig mot bandets fantastiska karisma och jag kan bara ge en stor eloge till grabbarna som höjde stämningen ytterligare ett snäpp och som verkligen levde sig in i musiken till fullo. 

Relaterade artiklar