FOTO: CARCASS @ METALTOWN 2013-07-05

Metaltown blev bokstavligen intagna av old school metal när legendarerna i CARCASS intog scenen. ROCKBLADET var där och bevittnade konserten.


(Carcass, Metaltown 2013, Foto: Torbjörn Skogsberg)

Det var länge sedan jag såg Carcass live. På den tiden (1990) hade de en backdrop som bestod av obduktionsbilder. Så provokativa är dock inte dagens version av Carcass. Men dessa pojkar vet hur man levererar en bra konsert. Det märktes framför allt genom att publiken framför scenen tilltog för varje låt. Nostaligtrippen kändes bara så rätt. Jag var helt såld redan vid första tonerna. De instrumentala bitarna i låtarna representerar exakt det jag gillar inom metalmusiken. Riktigt bra. Carcass är metal rakt av! De bokstavligen manglade ner Metaltown till marknivå. Bandet var avslappnat på scenen och delade med sig av planerna att spela in ett nytt studioalbum i höst.

Se bilderna som ROCKBLADETS Torbjörn Skogsberg tog under konserten.

Event: Carcsass
Arena: Metaltown / Göteborg
Datum: 2013-07-05
Skribent: Fredrik Brolin (fb@rockbladet.se)
Foto: Torbjörn Skogsberg (ts@rockbladet.se)

Fredrik Brolin

Reporter at Rockbladet.se
Jag började jobba för Rockbladet i början av 2012 och släppte debutboken "Metallica:Sorgespel & Segertåg - Det svenska perspektivet" 2018. Musikälskare sedan barnsben och har alltid haft musik som en naturlig del av tillvaron. Första stora favoriten blev Rolling Stones men kom sedan in på Heavy Metal genom Deep Purple, KISS och AC/DC. Luciarocken på SVT 1984 med Dortmundfestivalen från 1983 är och förblir en milstolpe i musiklivet. En annan är Metallicas Ride The Lightning. WOW! Rock på tyska ligger mig också varmt om hjärtat. Har jag en gång fastnat för en artist, ett band eller en del av en låt så släpper jag det inte, utan stannar trogen. Hittar jag en ny favvolåt kan den rulla 30 gånger på repeat under en dag. Jag intresserar mig för det mesta inom musik egentligen, som Woodstock-generationen, blues, de flesta grenar inom Metal men även singer/songwriter, Punk, Oi, Reggae och Opera. Nu för tiden lyssnar jag massor på dödsen och blacken. Bästa popbandet förövrigt är och förblir ABBA.

Relaterade artiklar