KONSERT: In Flames – Getaway Rock Festival 2013 – 8/8

En perfekt kväll för In Flames sprakande scenshow, kunde nästan tro att Anders Fridén och hans manskap hade beställt ösregnet. För den sceniska delen blev om möjligt ännu bättre när ljuset strilade igenom de stora vattendropparna. Episkt var ordet.


(Anders Fridén, In Flames, Getaway 2013, Foto: Micke Andersson / Rockbladet)

Vi hade alltså närmast oss slutet av första dagen på Getaway Rock Festival 2013. En dag som varit fylld med många bra band. Nu står det bara en storhet kvar, årets festivals första stora headliner, In Flames. Spelningen var deras sista på svensk mark baserat på den senaste skivan.

Hela kvintetten i bandet såg ut att vara riktigt spelsugna, de gled omkring på scenen, fram och tillbaka från sida till sida för att möta den fullsatta publiken. Trots det mindre bra vädret så hade nästan samtliga besökare samlats framför den största scenen, Green Stage, för att se Sveriges nuvarande största Metalband.

Kvällens låtlista måste jag säga var helt fulländad, till och med ordningen var mycket väl genomtänkt för att vara dynamisk på alla sätt. De började med de två inledningsspåren från den senaste skivan Sounds of a playground fading och Where the Dead Ship Dwell. Helt klart en grymt bra uppvärmning. Den senare låten är enligt mig den bästa låten på skivan. Så jag med många andra hoppade och studsade omkring i regnet.

Låtlistan fortsätter blandat mellan nytt och gammalt, vad sägs om Alias, Trigger, Fear in the Weakness, Deliver Us.

Anders Fridén tackar ofta ödmjukt publiken för att de stannar kvar och trotsar vädrets makter, han själv hade gått hem innan det ens hade börjat sade han.

Som jag inledde artikeln med att de såg ut att ha mycket stor energi på scenen, det fanns liksom ingen hejd på någonting. Hela bandet vred ut det lilla extra i varje moment, utöver det så lossade de av extra mycket pyro, så kändes det i alla fall.

Första dagen kunde inte sluta på ett mycket bättre sätt.

KOLLA IN BILDERNA FRÅN KONSERTEN

 

Skribent: Jonas Lööw (jl@rockbladet.se)
Fotograf: Micke Andersson (ma@rockbladet.se)

Konsert: In Flames
Event: Getaway Rock Festival 2013 / Gävle
Datum: 2013-08-08
Betyg: 9/10
Bästa låten: The Mirror’s Truth
Bästa minnet: När Anders Fridén uppmanade vakterna framför scen att ta det lugnt med de personer som surfat ovanpå publiken, det tillhör showen.

SETLIST
Sounds of a Playground Fading
Where the Dead Ships Dwell
Alias
Trigger
Embody the Invisible
Cloud Connected
The Hive
Only for the Weak
Ropes
Fear Is the Weakness
The Quiet Place
All for Me
The Mirror's Truth
System
Deliver Us
Take This Life
My Sweet Shadow

BANDFAKTA – IN FLAMES

MEDLEMMAR
Anders Fridén – Vocals
Björn Gelotte – Guitar
Daniel Svensson – Drums
Peter Iwers – Bass Guitar
Niclas Engelin– Guitar

Officiell hemsida: www.inflames.com

Relaterade artiklar