KONSERT: Trivium – Getaway Rock Festival 2013 – 8/8

Trivium med Matt Heafy som frontfigur är ett band som imponerat på mig live sen första gången jag såg de som förband till In Flames på Hovet 2011. Deras extremt tighta sound, karismatisk och energisk stil på scen är så härligt att båda lyssna till och titta på. Den dryga timmes-långa showen var maxad från början till slut.


(Trivium, Getaway 2013, Foto: Micke Andersson / Rockbladet)

Matt Heafy och Corey Beaulieu röster kompliterar varandra riktigt bra. De växlar sina screams och clean-sång mellan varandra. Detta gör att det vokala delen I framträdandet blir extra tight, de kan verkligen ösa på till 100% hela tiden, de får de andrummen som behövs.

Låtlistan varieras mellan blytunga låtar som Down from the Sky och Dusk Dismanted till mer snabba låtar som Throes of perdition och Becoming The Dragon.

I Dusk Distmanted får vi se en av många Circle Pits under festivalen, Matt behöver inte mer än visa en gest med ena handen så drar publiken igång och skapar den här tomma cirkeln mitt I publiken, där alla som vill går berserk springandes fram och tillbaka för att försöka krocka med varandra  så mycket som möjligt. Det pumpar mycket adrenalin vill jag lova.

Jag ser redan fram mot nästa tillfälle jag kan se de live igen.

KOLLA IN KONSERTBILDERNA

Skribent: Jonas Lööw (jl@rockbladet.se)
Fotograf: Micke Andersson (ma@rockbladet.se)

Konsert: Trivium
Event: Getaway Rock Festival 2013 / Gävle
Datum: 2013-08-08
Betyg: 8/10
Bästa låten: Watch The World Burn

 

Relaterade artiklar